Trabzon’da kar esareti! Çoban ve bin koyunu kurtarıldı

Trabzon'un Beypınarı Yaylası'nda kar nedeniyle mahsur kalan çoban ve bin koyunu, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.

Trabzon’un Düzköy ilçesine bağlı Beypınarı Yaylası'nda yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan çoban Murat Akbulut ve yaklaşık bin koyunu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. İşte detaylar...

Trabzon'da yoğun kar yağışı hayvancılık yapanları zor durumda bıraktı

Trabzon'un yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı, özellikle hayvancılık yapan vatandaşlar için zorlu anlara sebep oldu.

Düzköy ilçesine bağlı Beypınarı Yaylası, Caferli Obası'nda çobanlık yapan Murat Akbulut, yolların kapanması nedeniyle koyunlarıyla birlikte mahsur kaldı.

Yaklaşık bin koyunu ile birlikte zorlu hava koşulları altında yardıma muhtaç duruma gelen Akbulut, yardım çağrısında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri hızla harekete geçti

Murat Akbulut'un yardım talebi üzerine Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kısa sürede harekete geçti.

Kar küreme araçları ve iş makineleri ile yollar açılarak, çoban ve koyunları sağ salim kurtarıldı.

Kar yağışının oluşturduğu olumsuz şartlara rağmen ekiplerin başarılı müdahalesi, Akbulut'un ve koyunlarının zarar görmesini engelledi.

Çoban Murat Akbulut'tan teşekkür

Kendilerini kurtaran ekiplere teşekkür eden Murat Akbulut, “Kar yağışının bu kadar yoğun olacağını tahmin etmemiştim. Büyükşehir Belediyesi ekipleri hızır gibi yetişti, Allah onlardan razı olsun” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri