Trabzon’da Kazım Karabekir anılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği söyleşiye katılacak olan Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, babasının hatıralarıyla Cumhuriyet’e giden süreci anlatacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in kuruluşuna giden yolda Kazım Karabekir Paşa’nın unutulmaz hatıralarını gün yüzüne çıkaracak anlamlı bir etkinliğe imza atıyor. "Dünü Unutma, Yarına Hakkın Olsun" başlıklı söyleşi, 28 Ekim Pazartesi akşamı saat 19.00'da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

Etkinliğin konuğu olan Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, babasının milli mücadeledeki rolünü ve Cumhuriyet’in inşasında verdiği emekleri bizzat kendi anılarıyla paylaşacak. Söyleşinin moderatörlüğünü ise Dr. Özgenur Reyhan Güler üstlenecek.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "101 yaşındaki Cumhuriyetimizin kuruluş sürecini yakından tanımak ve milli mücadele ruhunu yeniden hissetmek isteyen tüm vatandaşlarımızı bu anlamlı etkinliğe davet ediyoruz" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri