Trabzon’da ‘Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Günü’ ayini gerçekleşti

Trabzon’da 15 Ağustos’ta ertelenen ayin bugün gerçekleşti.

Trabzon'da her yıl 15 Ağutos’ta düzenlenen ancak bu yıl 23 Ağustos’a ertelenen ayin yaklaşık 100 kişinin katılmı ile gerçekleşti.

Trabzon’un Maçka ilçesinde, tarihi Sümela gerçekleşen ‘Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Günü’ ayini Geçtiğimiz yıllarda Fener Rum Patriği Bartholomeos tarafından yönetilen ayin Gelibolu Metropoliti Stefanos Dinidis tarafından yönetildi.

Ayin öncesinde manastıra çıkan yollardaki güvenlik önlemleri dikkat çekti. İsimleri listede olmayan ancak ayine katılmak istenenlere ise izin verilmedi.

Metropolit Stefanos ayinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan. Değerli hazırun; Biz Hristiyanların en kutsal azizesi olan Meryem Anamız adına ithaf edilen, dünya üzerindeki en önemli ibadet mekânlarından sayılan Sümela Manastırı’nda, bir kez daha göğe yükselişini kutlamayı nasip ettiği için yüce Allah’ımıza şükretmekteyiz.

Biz, bu toprakları paylaşan Müslümanlar ve Hristiyanlar ve de yurtdışından gelen Ortodoks konuklarımızla birlikte, Meryem Ana'nın yüksek huzurunda toplandık ve ülkemizde ve dünyada daimî barışın ve dayanışmanın tesisi için dua ettik. Devletimizin izni ve yardımlarıyla gerçekleşen bugünkü ayinimiz için Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, Sayın Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Sayın Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan'a saygı ve şükranlarımızı arz ederiz.

Siz değerli ziyaretçilere ve Ortodoks müminlerimize Sayın Patrik Efendimiz'in selâmını ve hayır dualarını iletmekteyim. Değerli Maçka halkının misafirperverliğinden dolayı minnettarız. Bu düşüncelerle Müslüman kardeşlerimizi ve bütün ziyaretçileri selâmlar, hepinize sıhhat ve afiyetler dilerim”

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri