Trabzon’da sel bölgelerine müdahale devam ediyor

Trabzon’u etkisi altına alan şiddetli yağışların ardından sel ve heyelanlarla büyük hasar alan ilçelerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi seferberlik başlattı. 279 personel ve çoğunluğu iş makinelerinden oluşan 171 araçla müdahale devam ediyor.

Trabzon’u etkisi altına alan şiddetli yağışların Sürmene, Araklı, Arsin ve Yomra ilçelerinde neden olduğu sel ve heyelan felaketlerinin ardından, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından adeta seferberlik başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), Yol Bakım ve Onarım Dairesi, Park ve Bahçeler Dairesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile İtfaiye Dairesi ekipleri, selden etkilenen bölgelerde yaptığı çalışmalarla vatandaşların mağduriyetini gideriyor.

Ekipler, 279 personel ve çoğunluğu iş makinelerinden oluşan 171 araçla, ihtiyaç duyulan noktalara müdahale ediyor. İlçelerde selden etkilenen vatandaşlar, selin vurduğu ilk geceden itibaren sahada büyük mücadele veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür etti.

TAMAMIYLA TEMİZLENDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin araç filosunun o gece Araklı’da yoğun bir mesai harcadığını belirten Araklı Merkez Mahallesi Muhtarı Selçuk Yılmaz, “43 yaşıma geldim daha önce böyle şiddetli bir yağmur, böyle bir felaket görmedim.

O gece muhtarlık ofisimiz dizimize kadar sel sularıyla dolmuştu. Afetin hemen ardından Trabzon Büyükşehir Belediyemiz ve Araklı Belediyemiz başta olmak üzere tüm kurumlar ilçemizde seferberlik başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’ten Allah razı olsun. Selin olduğu andan itibaren yanımızdaydı.

Sabah saat 3’lere kadar buradaydı. Esnafımız ve vatandaşlarımız zor durumdaydı. Büyükşehir Belediyemiz tüm araçlarıyla inanılmaz bir destek verdi. Sularımız çekildikten sonra Büyükşehir Belediyemiz ihtiyaç sahiplerine yardımlar yaptı. Şehir merkezimiz tamamıyla temizlendi. Cadde aralarımızda çalışmalar devam ediyor.

Okullarımız eğitime hazır hale getirildi. Büyükşehir ile Araklı Belediyemiz tüm ekipleriyle çalışıyor. Burada bizi unutmayan, inanılmaz bir mücadele veren Başkanımız Ahmet Metin Genç ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

GIDA YARDIMLARI YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi ve Araklı Belediyesi Encümeni Sevgi Aktaş, çok ciddi bir felaket yaşadıklarını belirterek, “Halkımız büyük bir mağduriyet yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç, gece başlayan afet sırasında anında buraya ulaştı.

Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi’yle istişareli halde olaya anında müdahale edildi. Şu anki durum tamamen bunun eseridir. Uyum içerisinde vatandaşlarımızı mağdur etmeden anında afet koordinasyonu kuruldu.

Merkezde şu an hiç sıkıntı yok, köylerimizdeki sıkıntılar da biran önce halledilecek. Bu süreçte esnaflarımıza halkımıza gıda yardımları yapıldı. Mağduriyetler minimalizeye indirildi.

Özel Engelli Merkezi’ndeki engelli çocuklarımıza anında destek sağlandı. Birlikten kuvvet doğar, bunu da göstermiş olduk. Herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞLARIMIZA YARDIMCI OLDUK

Bölgede 24 saat hizmet veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi personellerinden Mustafa Aktaş, “Şiddetli yağmurların başladığı andan itibaren vatandaşlarımızın yanındaydık. Gelen ihbarlara zamanında müdahale ettik.

Bu konuda sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç tüm ekipleri seferber etti. İlçelerden gelen itfaiye ekipleriyle beraber vatandaşlarımıza yardımcı olduk” dedi.

SIKINTILARIMIZ VAR

Esnaf Hüseyin Alioğlu, “45 senedir esnafım ilk defa böyle bir afetle karşı karşıya kaldık. Büyükşehir Belediyemiz ve beraberindeki kurumlar burada güzel hizmetler yaptılar. Yardımlarından ve desteklerinden dolayı Ahmet Metin Genç Başkanımıza minnet borcumuz var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Esnaf Murat Alioğlu ise şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyemiz o kara geceden beri uğraşıyor. Altyapı sıkıntılarımız var. Büyükşehir Belediye başkanımız Ahmet Metin Genç ilçemizle ilgileniyor. Afetin ilk anından bugüne kadar Büyükşehir Belediyemizin ve Araklı belediyemizin desteğini yanımızda hissediyoruz.”

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Esnaf Mustafa Taşkın, “İlçemiz büyük bir felaket yaşadı. Gelecekte daha büyüklerini yaşamaması için devletimiz çalışma yapmalı. Selin ardından hızır gibi yetişen Büyükşehir Belediyemiz mağduriyetleri büyük bir oranda giderdi. Çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Allah beterlerinden korusun” dedi.

Selzede vatandaş Alaattin Arslan ise, “Büyük bir yıkım yedik. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştık. Büyükşehir Belediyemiz ve tüm ekipler çalışma başlattı. Yollarımızı açıyorlar, afetin izleri siliniyor. Hepsine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri