Trabzon'da suya indirim talebi Başkan Genç'e önerildi! "Yüzde 25..."

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Kurulu yapıldı.

Genel Kurulda söz alan CHP Grup Başkanvekili Cüneyt Zorlu sorularını yöneltti.

Cüneyt Zorlu, “Eski ishale hatlarımız vardı, çelik borularımız sahilden geçen, ömrünü tamamlayan. Bu konuda bir ihalemiz var mı? Bunun yenilenmesi lazım. Bu devamlı patlayacak. Bu konuda ne düşünürler. “Su ücretlerinde 23. Sıradayız” demiştiniz. Vatandaşımızın talebi yüzde 25 oranında düşürülmesi.

Bazı belediyeler 6 ayda bir, bazıları yılda bir su zammı yapıyor. 6 ayda bir ya da yılda bir zam yapmamız daha doğru olacaktır diye düşünüyoruz. Daha önce Sayıştay TİSKİ ödemesi gereken vergi ve sigorta borçları ödenmemiş ve Büyükşehir’e devredildiğini biliyorum. Bunun faizleri olacak. TİSK’ten Ortahisar Belediyesi olarak 36 milyon TL alacağımız var. Bu paraya acil ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

Başkan Ahmet Metin Genç ise "İlçe belediyelerimizin TİSKİ ödemelerini kredi onayından sonra ödemeye başlayacağız. TİSKİ' nin vergi ve SGK ile alakalı bir borcu bulunmuyor. TRABSU zamanında bir borç vardı onu da taksitlendirdik.

İshale hattı ile alakalı da çalışmalarımızı yaptık. Yapmış olduğumuz İPA projesi kapsamında bunu gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri