Trabzon'da Tiyatro Zinos’tan sıra dışı bir oyun geliyor! "Yaşasın boşanıyoruz"

Trabzon’un önemli tiyatro gruplarından Tiyatro Zinos, yeni sezon hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Aralarında doktor, sağlık çalışanı, yönetici, öğretmen ve üniversite öğrencilerinin bulunduğu Tiyatro Zinos ekibi, İbrahim Kavzoğlu yönetiminde sezonun ilk oyunu olan ‘YAŞASIN, BOŞANIYORUZ!’ un provalarına ara vermeden devam ediyor.

Şu sıralar bir sağlık problemi yaşayan ve operasyon geçiren Kavzoğlu’ndan yoksun çalışan ekibin moral kaynağı ise oyuncular Nuray Taflan ile Zeynep Uludüz.

Bugüne kadar genelde komedi oyunları tercih eden, araya drama ve müzikalde serpiştiren Tiyatro Zinos ekibi bu kez sıra dışı bir oyunla izleyici karşısına çıkacak. Günümüzde son dönemde moda olan boşanmalara göndermede bulunacak olan oyuncular bunu eğlenceli ve mizahi bir dille izleyiciye aktaracak.

Oyunculardan Zeynep Uludüz ve Nuray Taflan oyun hakkında görüşlerini belirtirken aslında ne evliliği ne de boşanmayı savunmadıklarını belirterek, “İzleyici oyunu izlediğinde mutlaka kendinden kesitler bulacak” dediler.

ULUDÜZ: “OYUN EVLİLİĞE DE ÖZENDİRMİYOR, BOŞANMAYA DA”…

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde İngilizce öğretmenliği yapan Zeynep Uludüz, oyun ve oyunculuğa dair konuştu.

“İbrahim Kavzoğlu’nu 2007’den beri tanıyorum. Kendisiyle Trabzon Fen lisesinden hem mesai arkadaşıyız hem de halk eğitim merkezinden öğrencisiyim. Bir yıl oyunculuk dersinden sonra Necati Cumali’nin ‘Derya Gülü’ oyununda birlikte yol arkadaşlığı yaptım. Sonra uzun bir süre tiyatroya ara vermek zorunda kaldım. Artık tekrar beraberiz ve biz bizeyiz. “Yaşasın Boşanıyoruz” oyununa gelince; Belçika’da hayatını sürdüren mizah yazarı ve tiyatro yönetmeni Erdinç Utku tarafından kaleme alınmış skeçlerden oluşan, ama tüm skeçlerin konusu boşanmak üzerine olan bir kabare bu. Orijinali iki perde ama biz tek perde olarak çalışıyoruz. Tabi burada önce Erdinç Utku’yu tanımamız gerek. Televizyonlara skeç yazan, kitapları olan bir mizah yazarı. Kendisi Belçika’da yaşadığı için özellikle Belçika’daki boşanma oranlarına ilişkin bir oyun yazmak istemiş ama gelin görün ki dünya global bir köy. Yani Belçika’da olan sorun Türkiye’de de yaşanıyor. Burada da hatırı sayılır bir oranda boşanmalarda yükseliş var. Bu nedenle bizde Evliliğe emek vermek, evliliği sürdürmek ve boşanma noktasında ülkemizde neler yaşanıyor? Toplum bireylerinin kendi aralarında bile konuşamadığı ancak sahnede onlara göstereceğimiz bazı gerçeklerden oluşan bir oyun bu. Yani insanlar yaşamaya gelince bunları yaşıyorlar ancak konuşmaya gelince konuşamıyorlar. Büyük bir cesaretle, yönetmenimizin de önderliğinde sahnede bunu dile getireceğiz. Bu arada yanlış anlaşılmasın; oyunumuz ne evliliği ne de boşanmayı savunuyor. Evliliğe de özendirmiyor, boşanmaya da. İkisini de ayrıca kötü göstermiyor. Toplumda ne yaşanıyorsa sadece ona ayna tutuyor. “

TAFLAN: “DAHA ÖNCE HEP YEREL OYNADIK, BU TAMAMEN EVRENSEL BİR OYUN”…

Tiyatro Zinos’un en eski oyuncularından olan ve oynadığı karakterlerle gönüllerde yer tutan Nuray Taflan da bu yıl ritüelden çıktığını farklı bir rolle izleyici karşısında olacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Sağ olsun İbrahim hocam bugüne kadar bana hep farklı roller verdi. Ama bu kez Zeynep arkadaşımızla birlikte farklı bir oyunda oynamayı tercih ettik. Güzel bir proje. Aslında düşünüp de yapamadığım oyundu bu. Hocamla bu konuyu çok tartıştık. Günümüzde yaşanan şeyleri sahneye taşıyalım dedik. Bakıyorum da çevremde 10 kişi evleniyorsa 7 si boşanmayla sonuçlanıyor. Hep düşündük acaba neden böyle oluyor? Diye. Hocam ya biz bunu yazacağız ya da yazılan oyunu bulacağız dedim. Zeynep arkadaşımızın aracılığıyla bu oyuna ulaştık. Kendisine buradan sizlerin vasıtasıyla bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir işe imza atmamıza vesile oldu. Oyunu görünce çok heyecanlandım. Bugüne kadar hep yerel oyunlar oynadık. Ama bu tamamen evrensel bir oyun. “

KASIM AYINDA PRÖMİYER…

Erdinç Utku’nun yazdığı, İbrahim Kavzoğlu’nun yönettiği oyunda Nuray Taflan, Emirhan Bayramoğlu, Gülben Yavuz, Ayşe Kavzoğlu, Barış Turhan, Seval Turhan, Pınar Kılıç, Emin Mammadov, Zeynep Uludüz, Melih Macit Aktaş, Ahmet Naci Atmaca, Mert Satılmış ve Tuana Gülyılmaz rol alıyorlar.

Tufan Ünlü sahnesinde Pazartesi-Salı ve Perşembe akşamları 16.30-19.00 saatleri arası çalışmalarını sürdüren Tiyatro Zinos ekibi, ‘Yaşasın Boşanıyoruz” oyununa Kasım ayında prömiyer yapacak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri