Trabzon'da TMHOYDER Yeni Sezona ‘merhaba’ dedi

Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Kulübü Derneği yeni sezona ‘Merhaba’ dedi.

Trabzon’un en eski müzik derneklerinden biri olan ve bu yıl 38’inci yılını kutlayacak olan Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Kulübü Derneği yeni sezona ‘Merhaba’ dedi.

1987 yılında üç birim (Türk Halk Müziği-Türk Sanat Müziği ve Halkoyunları) çatısı altında kurulan ve Türkiye’de sayılı derneklerden biri olan Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Kulübü Derneği 38’inci sezonunu türküler eşliğinde dernek binasında açtı.

Şılbır: “Bu kültürü gençlere de aşılayarak devam ettireceğiz”

Trabzon Sanatevi Derneği Başkanı Adnan Taç, Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği (TLYD) Başkanı Kenan Atalay, Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, THM ve TSM koro elemanları ve seçkin davetlilerin katıldığı sezon açılışında konuşan TMHOYDER Başkanı Hüseyin Şılbır yeni sezonun herkese hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Şılbır “Çok zor zamanlardan geçtik. Yarın ne olacağımızı hiçbirimiz bilmiyoruz. Bizler bu kültürü gençlere de aşılayarak devam ettireceğiz. Bütün engellemelere rağmen ayakta durmaya inatla devam edeceğiz. Onun için sanata ve sanatçıya destek olan herkesin başımızın üstünde yeri var. Sizlere de bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyoruz. İnşallah sağlıklı güzel bir yıl geçiririz. Hepimiz için güzel bir sezon olur ve sanatseverlere güzel konserler izlettiririz. Yeni sezon hepimize hayırlı olsun.” Dedi.

Türküler dile geldi…

Konuşmanın ardından ikram ve müzik faslına geçildi. TMHOYDER THM Koro şefi Gürsel Tahmaz eşliğinde THM koristleri birbirinden güzel türküler seslendirdiler.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri