Trabzon'da vergi kaçıran 16 bin bina ortaya çıktı!

Ortahisar belediye Başkanı Ahmet Kaya, açıklamalarda bulundu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşanan gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Kaya, Ortahisar’da kayıt dışı olan binaların sayısına dikkat çekerek, belediyenin bu duruma ilişkin önemli bir gelir kaybı yaşadığını belirtti.

Ortahisar'da 16 Bin 423 Kayıt Dışı Bina Var

Başkan Ahmet Kaya, ilçede yapılan tespit çalışmalarına dayanarak, 16 bin 423 binanın kayıt dışı olduğunu açıkladı. Başkan Kaya, "Bu demek ki, biz bu binalardan emlak vergisi alamıyoruz," diyerek ciddi bir gelir kaybına dikkat çekti.

Yıllık 815 Milyonluk Gelir Kaybı

Başkan Kaya, kayıt dışı binaların belediye bütçesine olan etkisini de rakamlarla dile getirdi. Yıllık olarak 815 milyon TL'lik bir gelir kaybı yaşandığını belirten Kaya, bu durumun belediye hizmetlerini aksattığını söyledi. "Bu kayıp, belediyemizin hizmetlerini genişletme ve geliştirme kapasitesini sınırlıyor," dedi.

Vergi Adaleti Sağlanmalı

Kayıt dışı binaların emlak vergisi ödememesinin, vergi adaleti açısından da sorun oluşturduğunu belirten Ahmet Kaya, "Siz vergi veriyorsunuz, yanınızdaki komşunuz vermiyor. Bu adaletli bir şey değil," dedi.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri