Trabzon'da ‘Yarım Kalan Hayaller’ şarkılarla tamamlandı

Trabzon'da ‘Yarım Kalan Bir Hayal’ isimli konser büyük beğeni topladı.

Taka Müzik ve Halkoyunları Derneği TSM Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Yarım Kalan Bir Hayal’ isimli konser büyük beğeni topladı.

Sunuculuğunu eğitimci Eyüp Köse’nin yaptığı, şef Ömer Akın yönetimindeki koro Türk musikisinin birbirinden lokomotif eserlerine yer verdi. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen konser programını Trabzonspor’un kupa finali olmasına rağmen çok sayıda sanatsever takip etti.

Gözlerin sahnede ama kulakların maçta olduğu konserde gerek sazendeler, hanendeler ve solistler muhteşem bir performans sergilediler.

Programda solo performanslarda ise Samet Erdemir, Ferda Baskın, Yahya Kuduban, Hüseyin Sabri Kurtuldu, Sudenur Çuvalcı sahne aldılar. Gecede koro şefi Ömer Akın da Trabzon’un en önemli bestekarlarından Özdemir Hafızoğlu’nun bestesi ‘Mecburum’u seslendirdi.

Programın sonunda gecenin mimarı koro şefi Ömer Akın’a dernek başkanı Dr. İsmet Sadi Ülker tarafından çiçek takdim edildi. Ülker yaptığı konuşmada “Maçı değil bizi tercih eden tüm dostlarımıza, sanatseverlere, bize bu güzel geceyi yaşatan koro şefime, saz üstatlarına, korist ve solist arkadaşlarıma, bize destek veren yönetim kurulu üyelerime, salonu tahsis eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Haftaya Halk Müziği konserimize hepinizi şimdiden davet ediyorum” dedi.

Konseri Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Mustafa Karaosmanoğlu, Trabzon’daki müzik derneklerinin başkan, yönetici ve şeflerinin yanı sıra, bestekar Özdemir Hafızoğlu da izledi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri