Trabzon'daki çöp tesisi için flaş gelişme! "Anlaşma sağlandı"

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Haber61 TV ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Haber61 TV'de Ahmet Çağlar Yıldırım'ın sunduğu "Bakış" programına konuk oldu.

Araklı'daki çöp tesisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Mumcu, "Araklı'daki tesisle ilgili olarak, vatandaşlarımızın sıkıntısı bizim sıkıntımız demektir. Daha önce Ankara'da bir toplantı gerçekleştirilmişti. Ne adım atılması gerekiyorsa atalım dedik.

KAZANLAR YETERLİ DEĞİL

Boğaziçi Üniversitesi'nden bilirkişi raporu geldi; çöpün tam anlamıyla yakılamadığı için vahşi depolamaya gidildiği söylendi. Firma yakma işini yapamadığından dolayı, kurulan kazanlar yeterli değil. Trabzon'un nemli bir çöpü olduğu için 300 derecede yakılması gerekiyorsa 1000 derecede yakılması gerekiyor.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Termal kurutma yapılarak yakılması gerekiyordu. Ekstra yatırım gerekliydi. 10-12 milyon dolarlık yatırım için vekillerimizle ve firma yetkilisi ile görüştük. Firma yetkilisi de ABD'lilerle görüştüğünü, 16'sında bu işin belli olacağını söylemişti. Öğrendiğimiz kadarıyla anlaşma sağlanmış. Firma yatırımı yapacak ve ortada bir sorun kalmayacak." dedi

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri