Trabzonlu kaymakam Naci Aktaş Uşak Valisi olarak atandı

Trabzonlu kaymakam Naci Aktaş, Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Uşak Valisi olarak atandı.

Valiler Kararnamesi ile 16 ilin valisi değiştirildi. 12 ilin valisi "vali-mülkiye başmüfettişliği" görevine getirildi.

Aslen Trabzonlu olan ve Ankara'nın Etimesgut ilçesinde kaymakam olarak görev yapan Dr. Naci Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararlarına göre Uşak Valisi oldu.

Son olarak Etimesgut Kaymakamı olarak görev yapan Aktaş; Ağaçören Kaymakamlığı, Karaçoban Kaymakamlığı, Erzurum Vali Yardımcılığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü, Müsteşarlık ve Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve Seferihisar Kaymakamlığı görevlerinde de bulunmuştu.

Uşak Valisi Naci Aktaş kimdir?

1977 yılında Trabzon'un Araklı ilçesinde dünyaya gelen Aktaş, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. 2007 yılında İngiltere’de Exeter Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi ve Kamu Politikası alanında yüksek lisans yaptı. Doktora eğitimini 2022 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı'nda tamamlayarak Yönetim ve Organizasyon alanında doktor unvanını aldı.

2000 yılında başladığı kamu hizmeti kariyerine, 2004 yılına kadar Şekerbank T.A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda müfettiş yardımcısı ve müfettiş olarak devam etti. 2004 yılında 91. Dönem Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine geçiş yaptı. İçişleri Bakanlığı bünyesinde Ağaçören ve Karaçoban Kaymakamlıkları, Erzurum Vali Yardımcılığı, İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğü, Müsteşarlık ve Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı ve Seferihisar Kaymakamlığı görevlerini üstlendi.

Son olarak Ankara Etimesgut Kaymakamlığı görevini yürüten Aktaş, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Uşak Valisi olarak atanmıştır. Evli olan Aktaş, iki kız çocuğu babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri