Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi kapılarını açtı

Trabzon’da açılışı gerçekleştirilecek Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’ne Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktar katılım sağladı.

Trabzon’da yapımı tamamlanmış olan Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Trabzon’da Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin açılışı Selçuk Bayraktar’ın ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılışa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Mustafa Varank, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Trabzon AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Şen katıldı.

Düzenlenen açılış töreni Özdemir Bayraktar’ın hayatını anlatan bir videonun izlenmesi ve Bilim Merkezi’ni anlatan video gösteriminin ardından başladı.

Açılış konuşmasını yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu,"Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan Selçuk Bayraktar’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Özdemir Bayraktar’ı rahmetle anıyorum. İnşallah nice Özdemir Bayraktarlar yetiştireceğiz. Üretmeyi öğrenmeyi hedeflemek amacıyla bu muhteşem merkezi hayata geçiriyoruz. Genç zihinlere keşfetmeye yönelik alanlar sağlamış olacağız. Doğa bilimler, havacılık ve uzay alanlarında da çalışmalar yapacaklar. 1 yıl içinde 50 bin üzerinde çocuğu bilimle tanıştırmak hedefimizdir. Güneşi, yıldızları, ayı inceleyecek oldukları planetaryum alanı var. 1 aydır faaliyette burası 6 bin ziyaretçisi oldu. Bu şehri hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu projemiz şehrimiz için hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

Mustafa Varank ise,”Bilim teknoloji hamlesi vizyonunun en önemli ismi Özdemir Bayraktar’dır. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu güzel eseri şehrimize kazandırmaktan mutluluk duyuyorum hayırlı olsun.”dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, “İnşallah bu bilim merkezinde yetişen gençler yeni ufuklara yeniliklere sahip olacak. Özdemir Bayraktar isminin memleketinde yaşatılması guru verici. Yapandan yaptıranlardan Allah razı olsun. Hayırlı uğurlu olsun. “ şeklinde konuştu.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise “ Özdemir Bayraktar’ı rahmetle anıyorum. Bilim Merkezimiz hayırlı olsun. Gençlerimizin icat çıkartmaları için öncü olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Selçuk Bayraktar, konuşmalarına babasından bahsederek başladı. Bayraktar’ın açıklamaları şu şekilde devam etti;” Buranın manevi değeri bizler için çok büyük. Kalıcı bir eser. Baba toprağımızdayız. Trabzon Özdemir Bilim Merkezi, adalet iyilik ve merhamet değerlerinden aldığı ilhamla büyüyecek. Bilim insanları yetişecek. Astronomi ve havacılığa, tasarımdan bilime gastronomiye kadar atölyeler kuracak. Öğrenciler keşfetmenin tadını çıkartacak. Oku diyen bu kutlu emri en güzel şekilde yerine getirecekler.
Güçler dünyayı buhrana sürüklüyor. Duyarsız kalamıyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yanında durmaya devam edeceğiz. 20 senelik milli SİHA mücadelemiz tüm yurda yayıldı. TEKNOFEST rekorlarını kırdık. 6 yılda 10 milyon ziyaretçi TEKNOFEST’lere katıldı. Bilim Merkezimiz hayırlı olsun."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise “Özdemir Bayraktar’ı rahmetle anıyorum. Ardında milyonlarca genç bıraktı. Ona çok şey borçluyuz. Nice Özdemir Bayraktarlar yetiştirecek bilim merkezimiz hayırlı olsun. Milli teknoloji hamlemizle bu başarıları gerçekleştirdik. Yolumuza takoz koymaya çalışanlar oldu. Milli teknoloji hamlesi doğrultusunda âdete küllerimizden doğduk. Bugün İHA’larımızı hayata geçiren ekiplerin yaş ortalaması 30’un altında. Gençlerimizden beklentimiz çok büyük. En önde rol üstelenmelerini sağlıyoruz. TEKNOFEST’te hayallerinin peşinden koşmalarını istiyoruz. 7den 70’e her vatandaşımızı ilgi gösterdi.

Gençlerimizin teknoloji merakı bizleri de çok heyecanlandırıyor. 70 bine yakın öğrencimiz yarışmalara katıldı. AR-GE kültürünü oluşturmak için çalışıyoruz. Öğrencilerimize ücretsiz yazılım eğitimi sunuyoruz. Bu bilim merkezinin kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Tören kurdele kesiminin ardından sona erdi.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzon Haber Haberleri