“Yüksek mevkilerde tanıdıklarım var”

Köpek, maymun, fare, yunus balığı eğitilebiliyor. Kargasını eğitmeyi başaran var.

Köpek, maymun, fare, yunus balığı eğitilebiliyor. Kargasını eğitmeyi başaran var. Bir kaplumbağayı eğitmek bile söz konusu olabilir. Bir uzmana göre, boğa ve ikizler burcundaki hayvanlar çok kolay eğitiliyormuş. Hele oğlak burcundaki hayvanların evi dağıtmaktan kaçındıkları, kurallara uyma konusunda doğuştan eğitimli oldukları, temizlik konusunda başak burcundaki türdeşlerini aratmadıkları iddia ediliyor.

Hâl böyleyken bazı insanların eğitilemez olduklarını görüp üzülüyoruz. Özellikle insana, hayvana, doğaya saygı konusunda bu tür insanlardan sonuç alınamıyor. Konteyner kentte belden aşağısı tutmayan Merve’nin tekerlekli sandalyesini çaldılar. Esenyurt’ta geçen hafta adamın biri tasmasını tuttuğu köpeği, sürdüğü arabanın peşinden koşturuyordu; bu hafta Elazığ’da aynı kötülüğü yorgun, bitkin ve yaralı ata yaptı bir adam. Bodrum’da sözümona kendini yakmaya çalışan kişi 50 dönüm makilik alanı yaktı. Belgrat Ormanı’ndan geçen hafta 18 ton çöp toplandı. Piknik alanlarını şehir çöplüğüne dönüştürenlerden bıkan bir yurttaş, küfürlü bir uyarı levhası asmak zorunda kaldı…

Bilginler, zekâ düzeyi 70 - 50 aralığındaki kişilerin eğitilebilir olduğunu söylese de yaşadığımız olaylar bizi şaşırtmaya devam ediyor.

Marmaray’da bir kadın yere çöp attı. Çevredekiler tepki gösterince "Yüksek mevkilerde tanıdıklarım var." diyerek el yükseltti. Sonra telefonla bir tanıdığını arayıp onu da kavgaya dâhil etti. Küfürleşmeler, trenden iniş, kapanış…

Trafikte kural tanımazlık can yakmaya devam ediyor.

Öndeki taşıtın güvenle sağa geçip size yol vermesi için takip mesafesini koruyarak uygun bir süre tanımanız gerekir. Bunun yerine bir anda arkasında bitip arabayı itercesine şeritten çıkarmaya çalışmak ancak zekâ kıtlığı çekenlerin makul bulacağı bir harekettir.

İzmir Bayraklı’da iki taşıtla makas ata ata giden gençler sağ olsunlar, makas atma görüntülerini paylaşmayı ihmal etmemişler de bu sayede polisin kendilerine ceza yazması mümkün olmuş.

“Polisin sis farıyla sorunu nedir?” diye soruyor, düşünebilen bir insan. Sizin sis farı aşkınızın sebebi nedir, bayım? Her daim sis içinde misiniz? Yoksa arabanız daha fiyakalı görünsün diye mi o lambaları karşıdan gelenlerin gözlerine dikiyorsunuz?..

Eğitilmesi olanaksız kişilerin gelişigüzel ateşledikleri silahlar yüzünden çok canlar yandı, malûm. Düğünde kazayla damadı vuran bile oldu. Silahla veya egzozla gürültü çıkarmak, zekâ kuraklığı yaşayan bazı kişilere müthiş haz veriyor olmalı. İyi haber: Geçen hafta Trabzon’da 8 taşıt, böğüren egzoz düzeneği yüzünden trafikten men edildi.

Gürültü kirliliği insanların ruh sağlığını bozarken hayvanlara teğet geçmiyor. Kuşlar bile aşk şarkılarını duyurabilmek için artık daha kısa, daha hızlı ve daha yüksek sesle ötmeye başlamış. Ama ben yine de arabasını seyyar gazinoya dönüştüren gerzeklere, gece gündüz demeden verdikleri seyyar müzik hizmeti için minnettarım. Düğün konvoyundaki taşıtlarıyla tüm şeritleri kapatanlara ve gece yarısı bile korna çalarak bizleri mutluluklarına ortak etmek isteyenlere ise kızamıyorum.

Vermemiş Mabut, neylesin Mahmut?..

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haber Haberleri