190 gündür yenilmeyen Trabzonspor için kritik hafta

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında sahasında Başakşehir'i konuk edecek olan Trabzonspor, sahasında 6 maçtır yenilmiyor.

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de en son yenilgisini 12 Nisan 2024'de sahasında Sivasspor'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmada aldı. Söz konusu maçın ardından sahasında yenilmeyen bordo-mavililer, ligde 190 gündür yenilmiyor.

Karadeniz ekibi evinde oynadığı son 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik elde etti. Geçtiğimiz sezon evinde oynadığı son 3 maçta Gaziantep FK'yı 4-2, İstanbulspor'u 3-0 ve Ankaragücü'nü 4-2 ile geçen Trabzonspor, bu sezon ise Beşiktaş ile 1-1 ve Kaysesirspor ile 2-2 berabere kalırken Konyaspor'u 3-2 mağlup etti.

Yükseliş için kritik hafta

Trabzonspor Teknik Direktör Şenol Güneş, yönetiminde Trendyol Süper Lig'de yükselişe geçerek kötü günleri geride bırakmayı hedefliyor. Güneş'in takımın başında yer aldığı 5 maçta 1 galibiyet ve 4 beraberlik alan bordo-mavililer, 14 puan ile 5. sırada bulanan Başakşehir'i ağırlayacak. Üst basamaklara doğru tırmanmayı hedefleyen Karadeniz ekibi zorlu müsabakadan 3 puanla ayrılarak söz konusu haftada puan kaybı yaşamak istemiyor.

Taraftarlar önemli rol üstlenecek

Trendyol Süper Lig'in geri kalan bölümü için Başakşehir müsabakası Trabzonspor için büyük bir önem taşıyor. Taraftar desteğini arkasına alarak sahada güçlü bir duruş sergileyen bordo-mavililer, iç saha avantajını en iyi şekilde değerlendirmek istiyor.

Son haftalarda elde edilen sonuçlar, takımın zirve yarışında uzak bir konuma getirse de üst üste alınacak galibiyetler takım ve caimayı zirve için umutlandıracak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzonspor Haberleri