CANLI YAYIN: Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan konuşuyor

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan açıklamalarda bulunacak.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulunacak.

Başkan Doğan'ın 19 Ekim Cumartesi günü Papara Park'ta düzenleyeceği basın toplantısı 10.30'da başlayacak.

Basın toplantısı Haber61 ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak izleyicilerle buluşacak.

Başkan Doğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Bankalar Birliği'nden çıkış önemli bir adım. İnşallah futboldaki devrimi ekonomi anlamında da gerçekleştireceğiz. Yıllık 700-750 milyon TL'lik faizden kurtulduk. Göreve başladığımızda borç 146 milyon Euro'ydu (4 milyar 45 milyon). Şu anda 84 milyon Euro (3 milyar 150 milyon TL).

Kulübümüzün asıl sıkıntısı gelir giderdeki dengesizlik. Acilen projelerle yıllık geliri yukarı taşımak zorundayız. Önümüzdeki yıl borcu sıfırlasak bile, 3-4 yıl içinde aynı hale gelebiliriz. Bu nedenle gelir getirici kalemleri artırmalıyız. İstanbul'da 3, Trabzon'da 1 arazi üzerinde çalışıyoruz. Bunla alakalı ciddi planlamalar var, başvurular olacak. Bununla ilgili olarak bilgilendirmeler de yapılacak.

Trabzonspor'da tablo olumlu hale dönmeye başladı. Şu anda sonuçlar olarak mahcubuz. Ekonomik anlamda ise ciddi emekler verildi. Tablo hızlı şekilde olumlu hale dönüyor. Planlamalar hazır ve çalışıyoruz. Başvuruları ve nerelere talip olduğumuzu paylaşacağız. Bedelli sermaye artırımı da yaptık. Ekonomik anlamda olumluya dönen tablolar yatırımcıya da yansıyacak. Hem Trabzonspor hem de yatırımcıları inşallah kazanacak.

Performans anlamında yeterli verim alamadığımız oyuncular var. Şenol Hoca'ma futbolcuların performanslarının artması ve saha sonuçlarının düzeleceği konusunda çok güveniyorum.

Bu kadar kısa zamanda ödemelerin nasıl yapacağını soruyorsunuz. Bulunamazsa, başkan olarak devreye gireceğiz. Başka bir alternatifi yok.

Sahadaki sonuçlar konusunda mahcup olduğumuzu söyledik. Saha dışında başarılıyız ama saha içinde de tam tersinde memnun edecek sonuçlar yok. Oyuncu kalitesinde bir sorun yok. Uyumsuzluk söz konusu. Şenol Hoca'yı da bundan dolayı tercih ettik. Bizi buradan çıkartabilecek bir isim. Hocamız ne derse, isteklerini yerine getireceğiz. Hocamızla birlikte sorunları aşıp iyi sonuçlar alan hale gelmemiz gerekiyor.

Buraya gelen her başkan Trabzonspor için en iyisini yapmaya çalışır. Hepsinin niyetinden eminim. Herkes bir şeyler yapmaya çalıştı; yapan oldu, yapamayan oldu.

Ekonomik anlamda dediğimiz yere yaklaştık. Faize takılmasaydık veya Euro'da artış böyle olmasa, çok daha farklı bir senaryoyu da konuşabilirdik. Bu zamana kadar başladığım hiçbir işi yarım bırakmadım.

Bizim gibi birçok kulüp, yeni yapılan stadyumların işletmesini kanunen bazı sıkıntılardan dolayı alamıyor. Güzel stadyumlar var. Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek gerek. Ama bu kadar güzel stadyumların sadece maç günleri açılması ticari olarak mantıklı gelmiyor. Şehrin enerjisinin toplandığı, başka etkinliklerin yapılabileceği alanlar. Bütün kulüplerin talebi var. Biz de, stadyumun alt tarafında kullanılabilecek yerleri kullanamıyoruz. Bununla ilgili başvurumuz var. Anadolu kulüplerinin de başvurusu var. Bu zamana kadar yol alamadık. Bu da işin bir gerçeği.

Akademide önemli hamleler yaptık. Double-Pass bir yenilik getirmişti. Bizlerden de bir isim dahil olarak geliştirme yolunda ilerliyoruz. Süreci takip ediyoruz. Altyapı bugünden yarına meyve verecek bir şey değil. Oradan gelecek oyuncuların her anlamda hazır olması gerek. Çünkü oyuncuları da kaybedebiliyorsunuz. Altyapı için gelen talepleri yerine getiriyoruz. Bonservisler arttı. Bedelsiz oyuncular da artık imza parası alıyor.

Trabzonspor Koleji projesi hazır. Yer tahsisi ile alakalı Büyükşehir Belediye Başkanımız yardımcı oldu. Açıklamayı beraber yapacağız. İki yer var: Bizim de bulduğumuz bir yer var. Büyükşehir Belediye Başkanımızın yardımcı olduğu bir yer var. Bunlardan bir tanesi için karar verip lansman yapacağız.

Akçaabat'ta açılan spor lisesi ile ilgili olarak, orada da farklı bir program uygulanabiliyor. Orayla bir iş birliği görüşmemiz var.

Yeni yönetim kurulu için henüz değerlendirme yapmadık. Bu tür yerlerde değişim, gelişim için her zaman şarttır. Ne yapacağız diye henüz konuşmadık. Herkesin maddi ve manevi katkıları oldu. Çok huzurlu çalıştık. Yönetimde çok değerli arkadaşlarımız var. Ayrılanlar olabilir ama dostluklar her zaman devam eder.

Trabzon'da birçok yeri ziyaret ettim. Bugün de Büyükşehir Belediye Başkanımız ile görüşeceğiz. Bir konsorsiyum oluşturmak zorundayız. Parti fark etmeksizin, sivil toplum kuruluşları da dahil sorunları şehrin gücü ile birlikte aşacağız.

Yabancı yatırımcıların görüşme talebi olmuştu. Tam niyetlerini anladıktan sonra, Türk kulübünün teknik olarak başka yere satılması kanunen mümkün değil. Başka iş birliği olabilir mi, bunu konuşuyoruz. Sponsorluk olabilir, oyuncu alışverişi olabilir. Bunları sürekli konuşuyoruz. Ancak satılma olayı kanunen mümkün değil, şahsen de aklıma yatmıyor. Trabzonspor şu anda masada ekonomik olarak güçlü değil. Masada güçlü olmaya doğru gidiyoruz. Masada güçlüyken kanunlar değişirse, o zaman belki ticari olarak mantıklı olur. Ona da ben değil, kongre karar verir.

Busenaz Sürmeneli daha önce taleplerde bulunmuştu. Yönetim kurulu ve değerli iş adamlarımız da bunları yerine getirmişti. Daha sonra daha farklı taleplerde bulundu. İstenen talepler yüksek olduğu için mali olarak bunları yapma şansımız yoktu. Manevi olarak da bunu doğru bulmuyorum.

Basketbol için sözü vermiştik. Amacımız oradan hemen çıkmak. Kötü gidiyor gibi görünebilir ama amacımız ligden çıkmak.

Maalesef Trabzonspor hep erken saatlerde oynuyor. Tüm uyarılara rağmen bundan vazgeçmiyorlar. TFF'nin başında eski bir başkanımız var. İyi bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu. Bu konuda gereken çözümün bulunacağına inanıyorum.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri