Ertuğrul Doğan açıkladı: "2.1 milyar TL ödeme yaptık"

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Tüm borcunu ödeyerek Bankalar Birliği'nden ayrılan Trabzonspor'da başkan Ertuğrul Doğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Doğan, katıldığı bir canlı yayı programında yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı; "Bizim için, camiamız için gerçekten çok önemli bir adımdı. Biz bunun hazırlığını aslında geldiğimiz günden beri yapıyoruz. Hep söylüyoruz, bunu yönetebilir bir hale geçirmemiz gerekiyor. Çünkü Trabzonspor'un gerçekleri belli.

İlk geldiğimizde taraftarımıza söz vermiştik. Türkiye'nin en büyük stat sponsorluğunu imzaladık. Yan gelirleriyle beraber 50 milyon TL bir gelir elde ettik.

ÜSTESİNDEN GELDİK

İkinci sözümüzde Trabzonspor'un borcunu yönetilebilir bir hale getirmekti. Ve bu sözü tuttuk. Bunun gururunu yaşıyoruz. Geldiğimiz günden beri, bugün itibariyle toplamda 2.1 milyar civarında faizleriyle beraber Banklar Birliğine para ödedik.

Kontrol edilmesi ve ödenebilmesi gerçekten imkansız hale getiren borçlarla karşı karşıyaydık. 4.5 milyarlık borcu 1 yıl beklettiğin vakit, bir sonraki yıl 6 milyarlık konuşuyorsunuz. Bunlar çok güçlü rakamlar. Bu 2 yıllık süreçte, bugün itibariyle ödemelerde toplamda 9 milyara bulduk. Bu rakamların, faizlerin bir şekil altından kalkmasını bildik.

Ve problemler bitti mi, bitmedi. Trabzonspor'un önündeki en büyük problem, vergi borcu gibi duruyor.

Siz biliyorsunuz, geçenlerde Kartal'da yeni bir anlaşma yaptık. Artık kullanım hakları biz de tamamıyla. Yine yıllardır havalimanında, yani bizim tesislerin yanında işgalci durumunda olduğumuz yerin 30 yıllık kulübümüze kazandırdık. Tabi burada süreçler dahilinde, birçok sefer vergi anlaşmaları yapılmış.

Ama haksız olarak, yani kimseyi burada ben bir suç bulmuyorum, yanlış anlaşılmasın. Gerçekten imkanlar zor, gelir hemen hemen yok. Buraların vergileriyle alakalı şu anda Trabzonspor'un önünde 2 bin liraya yakın bir borç var.

BU ARAZİLERİ ALMAMIZ LAZIM

Bu borcun da bir yandan ödenmesi için, başta ben ve yönetim konumumuz gerekli planlamaları yapıyor. Yine çok önemli İstanbul'da 2 arazi üzerinde ve Trabzon'da da 1 arazi üzerinde çok ciddi çalışmalarımız var. Bu benim tek başıma yapabileceğim bir şey değil. Camia desteğine ihtiyacımız var. Bunlar Trabzonspor'un geleceğini kurtarmak adına çok önemli noktalar. İstanbul takımlarının aldığı gibi bizimde bu arazileri almamız lazım. Bununla alakalı tüm uğraşımızı veriyoruz.

CİDDİ HAMLELER YAPIYORUZ

Hassas bir konu. Bizim geldiğimiz günden beri önemli sponsorluklar ve ciddi hamleler yapıyoruz. Bilançomuzu ciddi anlamda düzeltiyoruz. Daha önce de yansımıştı bilançomuza, artık bundan sonra da daha farklı da yansımaya başlayacak. UEFA’nın gelir gider tablosuna şuan itibariyle çok ciddi bir atılım yaptık. Tabi oradaki görüşler devam ediyor.

YABANCI YATIRIMCILARIN İLGİSİ VAR

İşin doğrusunda şu var, Trabzonspor ile alakalı yabancı yatırımcıların ilgisi mevcut. Önemli bir yatırım grubunun Trabzonspor ile ortaklık ve çalışmak için resmi başvurusu oldu. Kesin olarak da kayıtlara girdi.

İnsanlar yanlış anlıyor. Kulüp satılıyor mu, deniyor. Trabzonspor piyasası ve ekonomisi için önemli şeyler bunlar. Benim için Trabzonspor dünyanın en büyük şehir takımı. Trabzonspor, dünyanın her yerindeki Trabzonspor sevdalılarına aittir. Böyle de kalmalı. Satılmaya karşıyım.

Firmalarla görüştükten sonra karar verilir. Zaten benim vereceğim bir karar da değildir. Ülkemizde kanun olarak da büyük hissenin satılması mümkün değil. Buralarda son söz Trabzonspor kongresinindir.

Üzerine basarak söylüyorum, Trabzonspor ile bu konuların anılmasına da karşıyım. Trabzonspor'a bu tür talepler var. Henüz görüşme yapmadık. Süreç yeni. Ciddiyet görürsek, Trabzonspor'u ve kongreyi bilgilendiririz. Şuan öyle bir görüşme olmadı. Böyle bir görüşmeyi yaparsak ve ciddi bir şey olursa bilgilendiririz"

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri