Kötü rotasyon, kötü sonuç

Trabzonspor, Süper Lig'de 35. hafta mücadelesinde Samsunspor'a 3-1 mağlup oldu.

Trabzonspor, Süper Lig'de 35. hafta mücadelesinde Samsunspor'a 3-1 mağlup oldu.

Maçın öncesinde özellikle Samsunspor cephesinden yapılan çıkışlar ortamı germişti. Maçta ve özellikle maçtan sonra bunun yansımaları görüldü.

Maç özelinde değerlendirme yaparsak, özellikle Abdullah Avcı'nın tercihleri tartışılabilir.

Her iki takımı da aynı kefeye koyamayız, Trabzonspor tarihiyle elbette ezici bir üstünlüğü sahip ancak tarih boyunca, iki takımın maçları hep yüksek tansiyonlu olmuştur. Samsunspor'un ligde kalmaya oynaması, bu maçı daha da farklı bir ortama taşıdı.

Abdullah Avcı'nın rotasyon yapması anlaşılabilirdi ancak özellikle stoper ikilisini bozması anlaşılır değildi. Bir takımda rotasyonu her yerde yap ama stoper hattını bozma. Kaldı ki, ideal olarak kullandığın ikili bile yeterli uyuma sahip değil. Baniya-Fernandez gibi uyumsuz bir ikili ile maça başlamak pek açıklanabilir bir mesele değil. Maksat Mendy'i dinlendirmek olsa da, öyle de değil. Çünkü Mendy'de ilk 11 oynadı.

Maç boyu Trabzonspor daha fazla topa hakim olan taraf olsa da üretmekte zorlandı. Savunmadaki bireysel hatalar da skor tabelasına bir ceza olarak döndü.

Nihayetinde Trabzonspor kötü oynadığı bir maçı kötü bir skorla kaybetti.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzonspor Haberleri