Selim Özer: "Trabzonspor ruhu kalmadı"

Trabzon'da "Efsanelerle Yeniden Futbol Turnuvası"nda Selim Özer, Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot'a özel açıklamalar yaptı.

Trabzon'da "Efsanelerle Yeniden Futbol Turnuvası" sona erdi. Final müsabakasını Mavi takım kazandı.

Trabzon Valiliği, Trabzonspor Kulübü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğindeki turnuva, bu sene vefat eden Trabzonspor Kulübünün eski başkanları Mehmet Ali Yılmaz, Mustafa Şamil Ekinci ve Ahmet Salih Erdem anısına organize edildi.

Bu etkinlikte yer alan Trabzonspor'un eski oyuncusu Selim Özer, Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot'a özel açıklamalarda bulundu.

Selim Özer, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

"Trabzonspor ruhu kalmadı"

Gerçekten efsanelerle birlikte oynamak çok güzel. Onları izlemek, onlarla beraber oynamak gerçekten çok keyifli. Bu stadyumun bizde çok fazla anısı var; acısıyla tatlısıyla çok güzel günlerimiz oldu. Ben de buraya Bursa’dan geldim, her zaman Trabzonspor için her yere seve seve geliyorum. Şu anda maddi manevi olarak eskiden baktığımız zaman bize "çocuğumuzsun" derlerdi, "bizdensin" dediler. Takım ruhu için oynardık. Bizden sonra işler profesyonelliğe dönmeye başladı, işin içine çok büyük paralar girmeye başladı. Bu işin Trabzonspor ruhu kalmadı. Takım içinde arkadaşlıklar olmalı, arkadaşlıklar olmayınca takımın ruhu kalmıyor. Bu tür yerlerde birlikteliği yakalayan takımlar şampiyonluğu elde ediyor. Avrupa’ya baktığımızda siyah ve beyaz kadar net bir fark var.

"En Büyük Hediyeydi"

Ben Bursaspor'da oynarken Trabzonspor deplasmanına geldiğimde, Avni Aker’de çıkış tünelinden çıkınca o seyircinin atmosferini yaşamak benim için çok inanılmaz bir deneyimdi. Yıllar sonra Trabzonspor formasıyla bu sahaya çıktığımda çok mutlu olmuştum. Trabzonspor'da oynamak, ömrümde alabileceğim en büyük hediyeydi.

"Şenol Hoca Bu Durumu Düzeltecek"

Şenol Hoca'nın bir sistemi var, Bursa’dan beri takip ediyorum. Kendi kurmadığı bir ekiple çalışması soru işaretleri getiriyor. Şenol Hoca, devre arasına kadar ilk 4-5’in içinde olmak isteyecektir. İnanılmaz paralar harcayan takımlarla karşı karşıya geliyor. Ben inanıyorum ki, Şenol Hoca bu durumu düzeltecektir.

"Özümüze Dönmemiz Gerekiyor"

Gelecek yıllarda efsaneler takımlarda olmayacak, çünkü çoğu oyuncu yabancı. Kendi özümüze dönmemiz gerekiyor. Kendi oyuncularımızı yetiştirebiliriz; bu tabii ki yakın zamanda olmaz ama 5 yıl içinde başarabiliriz. Çok yetenekli oyuncularımız var. Baktığınızda A Milli Takım'da yabancı oyuncu oynatıyor musunuz? Hayır. Milli Takım’daki oyuncuların çoğu Avrupa’da oynuyor. Şimdi Anadolu kulüplerinden oyuncu say deseniz, sayamazsınız; ama eskiden her takımda 7-8 oyuncu sayabiliyordum.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri