Trabzonspor'un St. Gallen performansı ve transferdeki ihtiyaçlar

Trabzonspor, Konferans Ligi play-off turunda St. Gallen ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

Trabzonspor, Konferans Ligi play-off turunda St. Gallen ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

Bu sezon geride kalan 5 resmi maça kıyasla, maçın genelinde olmasa bile Trabzonspor'un bölüm bölüm iyi oynadığı maçlardan biriydi.

Özellikle maçın ilk yarısında iyi bir görüntü verildi. Biraz talihsizlik biraz da son vuruşlardaki yetersizlik, Trabzonspor'un öne geçmesine, belki de ilk 45'te maçı koparacak seviyeye gelmesine engel oldu.

Gönül isterdi ki, Trabzonspor Avrupa Ligi'nde yoluna devam etsin. Fakat Trabzonspor'un Konferans Ligi'nde de oynamaya ve Avrupa arenasında uzun yıllar sonra kayda değer işler yapmaya ihtiyacı var.

Hele ki Türk takımlarının Avrupa organizasyonlarındaki başarısızlığını göz önüne alınca, Trabzonspor'un ya da herhangi bir takımımızın Konferans Ligi'ni "öteki" gibi görme lüksü hiç yok. Bu sebeple Trabzonspor, Konferans Ligi'ne ekstra motivasyonla bakmalı.

Bunların dışında, özellikle gol yollarındaki sıkıntı, takım içinden kesin bir çözüme kavuşmayacak gibi görünüyor. Zaten halihazırda bir santrfor arayışı da var. Kısa süre içinde iyi bir santrfor hamlesi, Trabzonspor'un bu sorunu çözmesinde ana etken olacaktır.

Öte yandan "8-10 oynayabilen" bir futbolcu transferi deniyor ancak, şahsi fikrim bu bölgeye bir değil iki takviye gerektiği yönünde. Hem 10 hem de 8 numaraya, takıma eşik atlatacak hamleler gerektiği kanaatindeyim.

Hamsik sonrası, oyuna yön veren yaratıcı bir 8 numara eksikliği sürekli olarak hissedildi. Bu bölgeye yapılan hamleler bu zamana kadar da istenen sonucu vermedi. Bugün 10 numaraya bir hamle yapıp, 8 numaraya hamle yapmamak bir hata olacaktır. Dolayısıyla iki bölgeyi tek oyuncu transferi ile doldurmaya çalışmak yerine, bu pozisyonlara birer transfer yapmak çok daha makul olacak.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri