Tarih tekerrür edecek mi? Trabzonspor zafer için yola çıkıyor

Trabzonspor, UEFA Avrupa Lig'i serüvenini devam ettirmek istiyor.

Trabzonspor, yarın akşam 19.00'da UEFA Avrupa Lig'i 3. Ön Eleme turunda Rapid Wien'e konuk olacak.

Avrupa Ligi'nde Play-offa çıkma mücadelesi veren Trabzonspor, Rapid Wien ile Avusturya'nın Wien kentinde rövanş mücadelesine çıkacak.

İlk maçta aldığı 1-0'lık yenilgiye rağmen, bordo-mavililer geçmişten aldıkları güçle ve kadro kalitesiyle umut dolu bir şekilde sahaya çıkması bekleniyor.

Trabzonspor, Türk futbol tarihinin Avrupa kupalarındaki en başarılı takımlarından biri olarak biliniyor. Geçmişte elde ettiği unutulmaz galibiyetler, bu zorlu mücadele öncesinde takım için birer ilham kaynağı olarak öne çıkıyor.

DAHA ÖNCE YAPMIŞTI

Trabzonspor'un 1970'ler, 80'ler ve 90'lı yıllarda Barcelona, Inter ve Liverpool gibi Avrupa devlerine karşı aldığı 1-0'lık galibiyetler hala hafızalardaki tazeliğini koruyor. 90'ların ilk yarısında Olympique Lyon'a karşı 4-3 ve 4-1'lik, Aston Villa'ya karşı ise 1-0 ve 1-2'lik zaferler de unutulmazlar arasında yer alıyor.

2011 yılında Şampiyonlar Ligi'nde Inter deplasmanında elde edilen 1-0'lık galibiyet, kulüp tarihine altın harflerle yazıldı. 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında Avrupa Ligi'nde gruplardan çıkma başarısı gösteren Trabzonspor, bu zaferleriyle taraftarlarına büyük sevinç yaşatmıştı.

MONACO ZAFERİ

Trabzonspor, 2022-2023 sezonunda Fransa Ligue 1'in güçlü temsilcilerinden Monaco'yu sahasında 4-0 yenerek dikkatleri üzerine çekmişti. Abdullah Avcı yönetiminde elde edilen bu galibiyet, hem kulüp tarihinde hem de Türk futbolunda önemli bir Avrupa zaferi olarak kaydedildi.

AVUSTURYA'YA GİDİYOR

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanşında Rapid Wien ile oynayacağı karşılaşma için bugün Avusturya'ya gidiyor. Kafilede, UEFA listesine bildirilen tüm oyuncuların yer alması bekleniyor. Teknik direktör Abdullah Avcı ve bordo-mavili bir futbolcu, maç öncesinde Avusturya'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri