Trabzonspor 1681. kez sahaya çıkıyor

Trabzonspor, Süper Lig’deki 50. sezonunda 1.681 maçına çıkıyor.

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak.

Bordo-mavililer, Süper Lig'deki 50 yıllık serüveninde 1.681. maçına çıkacak. Takımın başında, 11 yıllık bir aranın ardından Şenol Güneş, adını taşıyan komplekste bordo-mavili takımın başında ilk kez sahaya çıkacak.

Türk futbol tarihinde Anadolu'ya ilk şampiyonluğu getiren Trabzonspor, Süper Lig'de bugüne kadar 1.680 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda Karadeniz ekibi 842 galibiyet elde ederken, 455 kez sahadan beraberlikle ayrıldı ve 383 maçta ise rakiplerine mağlup oldu. Bordo-mavililer, attığı 2.639 gole karşılık kalesinde 1.664 gol gördü. Süper Lig'deki yarım asırlık dönemde Karadeniz ekibi ortalama 1.79 puan kazandı.

Trabzonspor için yeni bir dönüm noktası
Yeni teknik direktör Şenol Güneş, bordo-mavili camiada her görev aldığı dönemde büyük bir heyecan yarattı. Beşinci kez Trabzonspor'un başına geçen Güneş, takımı toparlayıp zirve yarışında tutmayı hedefliyor.

Rekor Şenol Güneş'te

Trabzonspor formasını en fazla terleten isim, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş oldu. 15 sezon boyunca bordo-mavili takımın kalesini koruyan Güneş, 653 kez Trabzonspor forması giydi. Onu, 611 maçta görev alan Hami Mandıralı izliyor. Mandıralı, aynı zamanda attığı 273 golle Trabzonspor formasıyla en fazla gol atan oyuncu olarak tarihe geçti. Bir diğer efsane isim Turgay Semercioğlu ise 609 defa Trabzonspor forması giydi.

Trabzonspor için Beşiktaş maçı, hem kulüp hem de teknik direktör Şenol Güneş açısından yeni bir dönemin başlangıcı olacak.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzonspor Haberleri