Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas Haber61'e konuştu: "Önümüzdeki 2-3 yıllık süreçte..."

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot'a özel açıklamalar yaptı.

Trabzon'da "Efsanelerle Yeniden Futbol Turnuvası" sona erdi. Final müsabakasını Mavi takım kazandı.

Trabzon Valiliği, Trabzonspor Kulübü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğindeki turnuva, bu sene vefat eden Trabzonspor Kulübünün eski başkanları Mehmet Ali Yılmaz, Mustafa Şamil Ekinci ve Ahmet Salih Erdem anısına organize edildi.

Bu etkinlikte yer alan Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot'a özel açıklamalarda bulundu.

AVNİ AKER BİR MABEDDİR

Turnuvayla ilgili konuşan Kafkas, "Bu turnuvanın burada yapılmasının anlamı derin. Avni Aker Trabzonspor devriminin başladığı yerdir. Bir mabeddir. Buradaki havayı solumak benim için büyük bir onur. Efsanelerle bırakın futbol oynamayı, yemek yerken bile heyecanlanıyoruz. Sakatlık olmadan güzel bir organizasyon yapıldı." dedi.

8 AY MÜCADELE EDİLDİ

Trabzonspor'un genel durumu hakkında açıklama yapan Kafkas, "Top 3 direk arasından geçmediği zaman yaptığınız her şey havada kalıyor ama yok olmuyor. Bugün Trabzonspor sürdürülebilir bir ekonomik özgürlüğü hayata geçirebilmesi için yıllık 670 milyon TL civarında borçtan kurtulması gerekiyordu. Başkanımız 8 ay gerçekten insan üstü bir çaba gösterdi. Ve söz verdiği gibi Bankalar Birliği borcunu kapattık.

BİZDEN FAZLA DERTLENEN HOCAMIZ VAR

Trabzonspor'un diye olan bir değerde teknik direktörümüz var. Takım ona emanet. Biz Şenol hocanın söylediği her şeyi yapmakla mükellefiz. Bunun dışında görevimiz saha dışında kaynak bulmak, kulübü temsil etmek. Teknik anlamda takımın oturması bir süreçtir. Yeni bir oyun sistemi, yeni bir oyun anlayışı... Bizden daha fazla dertlenen bir hocamız var. Bu tarihin en önemli kişilerinden bir tanesi.

HAYRANLIĞIM ARTIYOR

Kendisiyle çalıştıkça ona olan hayranlığım artıyor. Sahada iyi bir Trabzonspor izleyeceğimizden şüphem yok. Bu takımın ne kadarından faydalanıp, ne kadarıyla yola devam edeceğine hocamız karar verdikten sonra gerekli takviyeler yapılır. Veya bu takım oturur, herhangi bir takviye yapılmaz." ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYONLUK BİR PROJEDİR

Saha konusunda tek yetkilinin Şenol Güneş olduğunu ifade eden Kafkas, "Türkiye liginde ne az 4 takım şampiyonluk parolasıyla lige hazırlanıyor. Herkes yola bunun için çıkıyor ve ona göre transferlerini yapıyor. Ama benim futbol anlayışımda şampiyonluk bir projedir.

Bu projenin de en önemli ayağı ekonomidir. Biz Trabzonspor olarak bu ekonomiyi sürdürülebilir bir hale getirdikten sonra önümüzdeki 2-3 yıllık süreçte Şenol hocayla beraber direk şampiyonluğa oynayacak bir takım ortaya çıkacaktır.

Bu dediğim yanlış anlaşılıp bu seneden ümit gitti şeklinde yorumlanmasın. Bu bir süreç. Biz bir planlama yaptık ve yola koyduk. Ekonomik boyutta ciddi bir yol aldık. Saha konusunda da tek yetkili Şenol Güneştir. Taraftarımızın özlediği futbolu oynayacaz ve bu da bize istediğimiz sonucu verecektir." dedi.

TRABZONSPOR'UN GEÇMİŞ BORCU YOK

Basketbol takımındaki yaşanan transfer yasağı ile ilgili ise, "Trabzonspor'un geçmişe dönük bir borcu yok. Trabzonspor, ismini ve amblemi kullanması için Trabzonspor Basketbol Derneği ile beraber protokol yapmış. O dönemi yöneten arkadaşlar bu borçlanmayı yapıp ortadan kayboldukları için alacaklılarda Trabzonspor'un ismini kullanıyor.

Bunlardan alabiliriz diye bize dava açtılar. Biz bunun hukuki mücadelesini veriyoruz. Dernek farklı bir dernek. Ama oldu da Trabzonspor bir cezayla karşı karşıya kalırsa o dönemki yöneticilere rücu etmek etmek zorundayız." açıklamalarında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzonspor Haberleri