Geçtiğimiz sezonlarda Trabzonspor forması giyen birçok kiralık golcü gösterdiği etkili performansın ardından Avrupa yolunu tutmuştu.
Trabzonspor’un sezon başında Braga’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Simon Banza, gösterdiği performansla Avrupa kulüplerinin ilgisini çekmeye devam ediyor.
Bordo-mavili ekibin bu sezon inişli çıkışlı grafiğine rağmen takımın en istikrarlı isimlerinden biri olmayı başaran Demokratik Kongolu forvet, gol yollarındaki etkili performansıyla dikkatleri üzerine çekti.
Trabzonspor İçin Yüksek Bonservis Bedeli
Sezon başında Banza’yı bonservisiyle kadrosuna katmak isteyen Trabzonspor, Braga’nın 20 milyon Euro’luk talebi karşısında geri adım atarak oyuncuyu kiralık olarak transfer etmişti. Ancak bu yüksek maliyet nedeniyle Banza’nın gelecek sezon da takımda kalması şimdilik mümkün görünmüyor.
Marsilya, Simon Banza İçin Devrede
Fransa basınında yer alan haberlere göre, Ligue 1 ekibi Olympique Marsilya, sezon sonunda Simon Banza’yı kadrosuna katmak için harekete geçmeye hazırlanıyor. Fransız kulübünün, 27 yaşındaki golcü için Braga ile resmi görüşmelere başlamayı planladığı belirtilirken, transferin yaz döneminde gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğu ifade ediliyor.