Trabzonspor Olağan Divan Kurulu gerçekleştirildi

Trabzonspor'da 53. Olağan Divan Genel Kurul Toplantısı düzenlendi.

Trabzonspor'da 53. Olağan Divan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi.

Saat 11:00'de başlayan toplantı, Trabzonspor Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas ve yöneticiler, divan kurulu üyeleri, ve basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan Genel Kurul'da Divan kurulu ve Trabzonspor yönetim kurulu faaliyet ve denetleme kurulu raporları okundu.

Divan Başkanı Ali Sürmen Genel Kurul'da yaptığı konuşmada tüzük çalışmaları konusunda "buradan açık açık uyarıyorum. Sakın genel kurula kimse ayrı bir tüzük taslağı getirmesin" dedi.

Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Bize güzel bir şampiyonluk yaşatan yönetime tekrar teşekkür ediyoruz. Ancak eski başkanımız Ahmet Ağaoğlu'nun genel kurul ve basın açıklamalarında da belirtildiği gibi, şampiyonluk sonrası süreç iyi yönetilemedi. Bir de bunun üstüne başarısız sonuçlar gelince, Şampiyonlar Ligi ve UEFA'dan da elenince, transferlerin yükü kaldırılamaz hale geldi. Biz bu nedenle faaliyet raporunda da anlatıldığı gibi, Kasım 2022'den itibaren Trabzonspor yönetimi ve aklıselim ile istişarelere başladı. Çünkü önümüzde Şubat ayında başlayıp Mayıs'a kadar sürecek süreçte 23 milyon Dolar ödenmesi gerekiyordu. Ödenmese kulübe transfer yasağı gelecek ve itibarı zedelenecekti. Bu konuda fikir alışverişleri yaptık.

Alınan kongre kararının Divan olarak doğru olduğuna kanaat getirdik ve destekledik. Bunu bazı kurul başkanlarımızla da istişare etmiştik. Çünkü Mayıs ayına kalması halinde bu paranın nasıl ödeneceği askıdaydı. Kongre kararı alındıktan sonra aynı borcun oluşmasında sorumlu olduğunu camianın düşündüğü eski başkanımız Ahmet Ağaoğlu ve o dönemin Asbaşkanı Ertuğrul Doğan'ın aday olabileceği değerlendirildi. Sonuç olarak Sayın Doğan, planlamasını yaptığını iddia ederek ve projelerini ortaya koyarak tek başına aday oldu.

Kulüp iyi zamandayken herkes talip olmak ister. Önemli olan kulübün zor zamanında oraya talip olmak ve bunu başarmaktır. Tıpkı 2018'de Sayın Ağaoğlu'nun yaptığı gibi. Dedi ki, "3 yıl istiyorum, 3 yıl sonra vadettiğim gibi şampiyon olarak teslim edeceğim" dedi. Dediğini de yaptı, biz ona teşekkür ederiz. Şampiyonluğu alkışladığımız gibi, şampiyonluk sonrası da mali yükün 20 milyon Dolar'dan 53 Milyon Dolar'a çıkarılması kabul edilebilir değil.

Ödemeler yapıldığı için Başkan Ertuğrul Doğan'a teşekkür edeceğiz ancak bu borcun kapandığı anlamına gelmez. Yarışmacı bir takımın olması adına faaliyetleri dikkatle izliyoruz.

Kulüpler İçişleri Bakanlığı'ndan Spor Bakanlığı'na verildi. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Sayın Mahmut Ören de çalışmaları bitirdi ve taslak usulü yönetime teslim etti. Kulüplerin denetlenmesi zor. Medeni, Dernekler ve Spor Kanunu'ndaki yükümlülükler acilen değiştirilmesi gerek. İçişleri'nden aldım Spor Bakanlığı'na verdim demek çözüm değil. Ortada Medeni Kanun duruyor. Ona göre siz ancak derneği denetleyebilirsiniz. Oysa kulüpler büyük harcamalarını şirket üzerinden yapıyor. Ortaya bir garabet çıkıyor. Medeni Kanun, Dernekler Kanunu, Spor Yasası ve Ticaret Kanunu'nda değişiklik yaparak kulüplerin şirketlerle bütünlüğünün net ortaya konması gerekir.

Tüzük kongreleri yönetimle hesaplaşma yeri değil. Mutabakatla hazırlanan taslağın genel kurula getirilip hatalar varsa değişiklik yapılarak bir bütün olarak çıkarılacağı yerdir. Duyuyorum ki, başka yerlerde tüzük çalışmalar var. Bir çalışma varsa, gel ve komisyonla paylaş, Yönetimle paylaş ama buradan açık açık uyarıyorum. Sakın genel kurula kimse ayrı bir tüzük taslağı getirmesin. Bu kulübün altına dinamit koymaktan başka bir şey değil. Oturup da keyfimce tüzük yazarım diyemezsiniz.

8 yıldır Divan Başkanı olarak görev yapıyorum. Çalıştığım hiçbir yönetime, yönetmelik yaptırmayı kabul ettiremedim. Bu benim başarısızlığım olsun ama ayıp olarak da yönetimlerin notlarına geçsin. Hiçbir kulüpte yönetmelik yok, biz de olsun. Biz stadyumdan tel örgüleri kaldıran ilk kulübüz. Bir de yönetmelik yapalım. Bir altyapı ya da futbolcu yönetmeliğimiz var mı? Hoca, taraftar yönetmeliğimiz var mı? Yok! Keyfiyet doğuyor buradan. Scout ekibini soruyor mu kimse? Ne yaptılar? Hala devam ediliyor aynı kişilerle. Bunu nokta olarak buraya koyuyorum. Başarısızlık tek başına olmaz.

Bir arkadaşımın fikri. Hoşuma da gitti. İzleme Komitesi'ne maaş vermeyeceksin. Yol masraflarını karşılayacaksın. Bana futbolcu öner, o futbolcu yarın a takımda oynamaya hak kazanırsa ya da kulüp maddi olarak yararlanırsa pay veririm. Yoksa yan gelip yat, kulübün parası ile gez, sonra da İcardi'yi önerdim de. Bana Ümit Milli'den Anadolu'ndan kimi getirdin? Trabzon'da yakın zamanda altyapıdan hangi oyuncular yukarı çıktı?

Salonlarla, kafelerde ve kapalı mekanlarda konuşuluyor da neden burada konuşulmuyor. Sonra da kulüp zaafa uğradı diye de yaygarayı basıp klavye kahramanlığı yapıyorsunuz. Bu mudur Trabzonspor'un geleceğini teslim edeceğimiz insanlar? Evet, şu anda Trabzonspor Divan Başkanı'yım. Yarın Eski Divan Başkanı olurum ancak bu doğruları hep haykıracağım. Bozduğun kantar seni tartar diye bir laf vardır. Bu vesileyle tüm camiayı, yönetimin doğrularına sahip çıkmaya davet ediyorum.

Asbaşkan Zeyyat Kafkas, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Başkanımız Ertuğrul Doğan bugün Genel Kurula katılıp sonrasında da Alanyaspor maçını takip edecekti. Fakat Divan Başkanımızın da bilgisi dahilinde bir toplantıya katılmak üzere Ankara'ya gitti. Akşam da Cumhurbaşkanımızın davetine icabet edecekler.

Yönetim kurulumuz sürdürülebilir bir yapı oluşturmayı gündeminin ilk sırasına almıştır. Daha makul bir bütçe hedefiyle hareket edilmektedir.

UEFA Lisansı zorunluluğu gereği 31 Mart 2023 tarihi itibariyle 16 milyon Euro tutarındaki futbol ailesi borçları öncelikli olarak ödendi. İhtar çeken futbolcuların alacakları da verildi. Geride kalan 2 aylık süreçte de 24 milyon milyon Euro ödenmiştir. 12 milyon Euro'su başkanımız Ertuğrul Doğan tarafından, 12 milyon Euro'su da başkanımız ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın gayretiyle borçlanma olarak değil; reklam ve loca satışı gibi kaynaklarla sağlanmıştır. Bu çalışmalar neticesinde kulübümüz UEFA lisansı almıştır.

41 milyon Euro olan takım bütçesinin azaltılması ve yarışmacı bir takım için harekete geçilmiştir. Bazı oyuncularla yollar ayrılmıştır. Şu an itibariyle maaş bütçesi 32 milyon Euro'ya indirilmiştir.

Şampiyon Hoca Abdullah Avcı ile yollar ayrılmış, geçmişinde makul bütçelerle başarılar elde eden Bjelica'ya takım emanet edilmiştir. Transfer ve hazırlık kampının tamamı planlanmıştır. Ligin bitmesiyle harekete geçilmesi kararlaştırılmıştır.

Olağanüstü Genel Kurul'da açıklamış olduğumuz borç Ocak 2023 itibariyle 2.8 milyar TL'ydi. Şubat ve Mart'taki artışlarla 28 Mart 2023'te net borç 3 milyar 32 milyon TL'dir. Kısa vadeli varlıklar 359 milyon 726 bin 289 TL, kısa vadeli borçlar 1 milyar 780 milyon 891 TL, uzun vadeli borçlar 1 milyar 611 milyon 267 bin 453 TL'dir.

Yönetim kurulumuz stadyum sponsorluğu, Kartal tesisleri ve gelir getirecek projeler konusunda çalışmalar sürüyor. Özellikle stat sponsorluğu konusunda başkanımızın camiaya önemli bir müjdeyi vereceğini umut ediyorum.

Altyapı konusunda 1 yıldır çalışma yürütülüyor. Firmamızın ifadesiyle 3 yıl sonra bunların sonucunu almaya başlayacağız.

1461 Trabzon ile iş birliği yaptık. Bunun yanında 3. Lig'e çıkan Sebat Gençlikspor ile oturup neler yapılabilir diye konuşacağız. Yurt dışındaki bazı ülkelerde de pilot takım oluşturmak adına girişimlere başladık."

Toplantı, üyelerin görüşlerini aktarmalarının ardından sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzonspor Haberleri