Trabzonspor, Gift Orban'ı yeniden gündemine aldı

Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş'in talebi doğrultusunda Gift Orban yeniden gündeme gelirken, oyuncunun kiralanması için Lyon'un kapısı çalınabilir.

Trabzonspor yönetimi, ara transfer dönemine yönelik çalışmalarına erkenden başladı. Teknik direktör Şenol Güneş’in isteği doğrultusunda 8 numara, kanat, kanat-forvet ve stoper mevkilerine takviyeler yapılması planlanıyor.

Bu doğrultuda adı geçen oyunculardan biri de daha önce transfer girişiminde bulunulan Gift Orban. Yaz transfer döneminde, Trabzonspor'un kadrosuna katmak için yoğun çaba harcadığı Orban, opsiyonlu kiralama teklifiyle yaklaşık 8 milyon euro'luk bir bütçe ayrılmasına rağmen transfer edilememişti.

Fransız ekibi Lyon, o dönemde 12 milyon euro'nun altına inmemekte ısrarcı olduğu için transfer gerçekleşmedi.

Orban Artık Kadroda Yok

Ancak son gelişmeler, Trabzonspor için fırsat yaratabilir. Lyon teknik direktörü Sage, Orban’ın performansı ve takım içindeki disiplininden memnun değil.

Son dört maçta hiç forma şansı bulamayan Orban, Avrupa Ligi'nde Olympiakos ve Rangers maçlarında kulübede kaldı, Ligue 1'deki Toulouse ve Nantes maçlarında ise kadroya dahi alınmadı.

Trabzonspor’un ocak ayında yeniden opsiyonlu kiralama yöntemiyle Orban için teklif yapması olası gözüküyor.

Orban’ın Yükselişi

Gift Orban, Kasım 2021’de Nijerya’da düzenlenen bir sokak turnuvasında Norveçli gözlemciler tarafından keşfedildi. Vize sorunları nedeniyle bir süre Nijerya’da futbol oynamaya devam eden genç oyuncu, 2022'nin Nisan ayında vize alarak Norveç’in Stabaek takımında kariyerine başladı.

Santrfor olarak çıktığı ilk maçta 2 gol ve 1 asistle dikkat çekti, sonraki 5 maçta ise 7 gol atarak Norveç futbolunun parlayan yıldızlarından biri haline geldi.

2022 sezonunda 22 maçta 16 gol, 7 asistle sezonu tamamladıktan sonra Belçika’nın Gent takımına 4.6 milyon euro karşılığında transfer oldu. Gent’te de hızla adapte olan Orban, ilk sezonunda 22 maçta 20 gol ve 2 asist kaydetti.

Bu performansı sayesinde 2023 Ocak ayında Fransız ekibi Lyon’a 14 milyon euro bedelle transfer olan Orban, Ligue 1’de 19 maçta 5 gol attı. 2024-2025 sezonunda ise sadece 3 maçta forma giydi ve Strasbourg karşısında Lyon’un 3-2 galip geldiği maçta 2 gol atarak takımını zafere taşıdı.

Oyuncu Profili

Orban, takım savunmasına katkı yapmayı seven bir oyuncu olarak biliniyor. Hücum başlangıçlarında sık sık geriye gelip oyun kurmaya yardımcı oluyor ve geçiş oyunlarında hızla aksiyon alabiliyor.

En büyük zayıf noktası ise sırtı dönük oynamakta zorlanması, bu yüzden tek santrfor olarak oynatılmaması gerektiği belirtiliyor.

Şenol Güneş’in aradığı kanat-forvet tanımına uyan Orban, geniş alanlardaki hızı ve dar alandaki top hakimiyeti ile kilit açabilecek bir oyuncu olarak dikkat çekiyor.

Başarıları ve Potansiyeli

Orban’ın şu anki piyasa değeri 15 milyon euro civarında. Lyon ile 2028 yılına kadar sözleşmesi devam eden Nijeryalı futbolcu, Başakşehir ile Gent arasında oynanan UEFA Konferans Ligi maçında 205 saniye içinde 3 gol atarak Türk futbolseverlerin de dikkatini çekmişti.

Orban’ın en büyük özelliği, savunma oyuncularını hızla geçip rakip kaleye koşu yapması ve yıldırım hızıyla fırsatlar yaratabilmesi.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri