Trabzonspor Süper Lig'deki 50. yılını kutladı! "İnadımızla geldik"

Trabzonspor, Süper Lig'deki 50. Yıl toplantısı gerçekleştirildi.

Trabzonspor'un 1973-74 sezonunda Türkiye İkinci Lig Kırmızı Grup şampiyonu olarak Süper Lig’e yükselmesinin 50. yılı, Trabzon Ramada Otel’de düzenlenen törenle kutlandı.

Törene, Başkan Ertuğrul Doğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Teknik Direktör Abdullah Avcı, Asbaşkan Zeyyat Kafkas, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Mahmut Ören ve yönetim kurulu üyeleri, Eski Başkanlardan Ahmet Celal Ataman ve Faruk Özak, Trabzon Milletvekilleri Yılmaz Büyükaydın, Mustafa Şen, Vehbi Koç ve Sibel Suiçmez, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya katıldı.

"TRABZONSPOR BİZE KİMLİK KAZANDIRDI"

Törende açılış konuşmasını Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Mahmut Ören yaptı. Ören konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bizim nesil Trabzonspor ile büyüdü. Başarıları ile her zaman gurur duydu. Zaman içerisinde Trabzonspor bize kimlik kazandırdı. Şimdi ise bizlerin Trabzonspor’a hizmet etme zamanı. Bugün huzurlarınızda Divan Kurulu Başkanıyım ama 1993 yılından bu yana kulübümüzün her kademesinde büyük bir heyecanla görev yaptım. Kuruluşundan günümüze büyük başarılar kazanan şanlı kulübümün üyesi olmaktan yaşamım boyunca onur duydum, bundan sonra da duyacağım. Bugün bir kez daha gördük ki bordo-mavi renklere olan bağlılığımız gerçekten övgüye değer. Tüm katılımcılara en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum."

Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Mahmut Ören'in ardından kürsüye Başkan Ertuğrul Doğan çıktı. Başkanımız Doğan, Trabzonspor'un Süper Lig’e inat ile geldiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

"BURAYA İNADIMIZ İLE GELDİK"

"Değerli Trabzonsporlular, bugün fevkalade anlamlı bir gün. 1967'de kurulan Trabzonspor’umuz, yarın 57 yaşına girecek. Aynı zamanda bugün Süper Lig’deki 50. yılımızı kutluyoruz. Gururluyuz, onurluyuz. Kurucu başkanlarımızı, kurucu üyelerimizi, eski yöneticilerimizi ve futbolcularımızı saygıyla anıyorum. Ebediyete göçenlere rahmet, hayatta olanlara sağlık diliyorum. Dünyanın her köşesindeki taraftarlarımızı sevgiyle selamlıyorum.

Kurucu üyelerimizden ve eski başkanlarımızdan Salih Erdem rahatsızlığı sebebiyle aramızda olamasa da ruhen bizimle, ona şifa diliyorum. 1973-74 sezonundaki kahramanlarımız arasında başkan olarak yer aldı. Takımımızın kaptanı Faruk Özak, teknik direktörümüz Ahmet Suat Özyazıcı, altyapı antrenörümüz Özkan Sümer, diğer kaptanımız dayım Bülent Şahinkaya ve efsane oyuncularımızla unutulmaz bir başarı yakaladık.

1973-74 şampiyonluğumuz en değerliler arasındadır. 50 yıldır Süper Lig’deyiz, 57 yaşındayız. Hatırlarsınız, Sultan Alparslan 'Geldik' demişti. Mustafa Kemal Atatürk 'Gitmiyoruz' demişti. Biz onları örnek alan bir kulübüz. Buraya inadımızla geldik ve hiçbir yere gitmiyoruz. Aksine, yolumuz belli! İleri, hep ileri! Son olarak, bugün Süper Lig’e çıkışımızın 50. yılını kutluyoruz. İki yıl sonra da ilk şampiyonluğumuzun 50. yılını hep beraber kutlayacağız. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum."

Tören, katılım belgelerinin dağıtılması ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzonspor Haberleri