Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, UEFA Gençlik Ligi’nde üst üste aldığı tarihi galibiyetlerle yarı finale yükselen U19 Takımı hakkında açıklamalarda bulundu.
Genç oyuncuların sahada sergilediği performansın kulüp vizyonunun ve altyapı anlayışının somut bir yansıması olduğunu belirten Doğan, başarıda emeği geçen tüm isimleri kutladı.
“Bu Performans Hepimizi Gururlandırdı”
Başkan Doğan, U19 takımının UEFA Gençlik Ligi’nde sergilediği duruşun kulüp adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, “U19 takımımızın UEFA Gençlik Ligi’nde ortaya koyduğu cesur ve kendine yakışır performans hepimizi gururlandırdı. Bu başarıda emeği geçen genç futbolcularımızı, teknik ekibimizi ve tüm kulüp çalışanlarımızı yürekten tebrik ediyorum” dedi.
“Altyapı Bizim İçin Bir Karakter Meselesi”
Trabzonspor’un altyapıya bakışını “karakter meselesi” olarak tanımlayan Doğan, “Altyapı bizim için bir zorunluluk değil, kulübümüzün kimliğidir. U19 takımımız yalnızca genç yeteneklerden oluşan bir kadro değil, aynı zamanda Trabzonspor’un geleceğe bakış açısını yansıtan güçlü bir örnektir. Juventus, Atalanta ve Inter gibi Avrupa devlerine karşı alınan galibiyetler, sahaya inanarak çıkan gençlerin neler başarabileceğini herkese göstermiştir” diye konuştu.
“Gençlere Güvenen Kazanır”
Doğan, Avrupa’nın genç futbolculara verdiği değere dikkat çekerek, “Bu turnuva, Türk futbolunun geleceğini düşünen herkes için önemli bir ders niteliğindedir. Avrupa’da genç futbolcular 18-20 yaşlarında büyük kupaları kaldırıyor, kritik rollerde görev alıyor. Ancak bizde gençler hâlâ yeterince şans bulamıyor. Trabzonspor, bu anlayışı değiştirmek için yola çıktı ve attığı adımlarla doğru yolda olduğunu bir kez daha ispatladı” ifadelerini kullandı.
“Futbolda Devrim Sahada Yapılır”
Trabzonspor’un altyapı yatırımlarının uzun süredir devam ettiğini belirten Doğan, “Bugün U19 takımımızın sahada sergilediği özgüven ve mücadele, sadece bir başarı değil, bir duruşun göstergesidir. Gerçek devrimler kâğıt üzerinde değil, sahada yapılır. Biz Trabzonspor olarak bu devrimi çoktan başlattık ve bunun sonuçlarını almaya başladık” dedi.
“TFF’ye İlham Olmasını Dileriz”
Açıklamasının sonunda Türkiye Futbol Federasyonu’na da çağrıda bulunan Başkan Doğan, “Türk futbolunun en büyük eksiklerinden biri, genç yetenekleri keşfedememek, geliştirememek ve elimizdekileri koruyamamaktır.
Avrupa’ya kaptırmak yerine gençlerimize burada fırsat vermeli, cesaret aşılamalıyız. Trabzonspor olarak bu vizyonun öncüsüyüz. TFF’nin de bu vizyondan ilham almasını temenni ediyoruz” sözleriyle mesajını tamamladı.