Trabzonspor'da bu kadarını kimse beklemiyordu! Son 8 sezonun en kötüsü...

Trabzonspor, gol yollarında son 8 sezonun en kötü dönemini yaşıyor.

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de gol yollarında sıkıntı yaşıyor. Bordo-mavililer, söz konusu haftalar itibarıyla son 8 sezonun en kötü dönemini yaşıyor. Hücum hattındaki düşüş, hem iç sahada hem de deplasmanda takımı olumsuz etkiledi.

Sezona büyük umutlarla başlayan Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in geride kalan bölümünde oynadığı 7 maçta hedeflediği çıkışı yapamadı. Teknik Direktör değişiminin yaşandığı bordo-mavili takım da sıkıntılı süreç devam ederken, gol yollarında ise Kaaradeniz ekibi son 8 sezonun en kötü performansını ortaya koydu. Bu sezon oynadığı 7 maçta 7 gol atıp kalesinde 6 gol gören Trabzonspor, 2016-17 sezonunda ise söz konusu haftalar itibarıyla 3 gol atıp kalesinde 10 gol görmüştü.

Bordo-mavililer, 2023-24 sezonunda 7. haftalık bölümde 15 gol atarken kalesinde 10 gol gördü. 2022-23 sezonunda ise 11 gol atıp 10, 2021-22 sezonunda 14 gol atıp 7 gol, 2020-21 sezonunda 9 gol atıp 14 gol, 2019-2020 sezonunda 13 gol atıp 9 gol, 2018-19 sezonunda 14 gol atıp 10 gol, 2017-18 sezonunda 16 gol atıp 15 gol ve 2016-17 sezonunda 3 gol atıp 10 gol kalesinde gördü.

Simon Banza umut oldu

Sezon başında Portekiz’in Braga takımında 2 milyon Euro kiralama bedeliyle Trabzonspor’a katılan Simon Banza, Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında bordo-mavililerin sahasında Konyaspor’u 3-2 mağlup ettiği müsabakada 2 gol atttı. Hatayspor maçında ise beraberlik golü atan oyuncu forma giydiği 4 maçta 3 gol attı. İlk kez Beşiktaş maçıyla forma giyen oyuncunun performansı beğeni topladı ve ilerleyen haftalar için umut oldu.

Golcüleri tutmakta zorlandı

Her sezon başında Trabzonspor, golcü sorununu çözmek için kadrosuna önemli isimler katmaya çalıştı ancak takıma gol yollarında önemli katkılar veren Alexander Sörloth, Cornelius ve Onuachu gibi isimleri kadrosunda tutmakta zorlandı. Şampiyonluk sezonunun önemli golcülerinden Cornelius, bonservisi bordo-mavili kulüpte olmasına rağmen oyuncu ülkesinin yolunu tuttu. Sörloth ve Onuachu ise kiralık olarak forma giydi.

Teknik Direktör değişimi

Gol yollarındaki sıkıntılar, takımın oyun anlayışında ve teknik direktör tercihlerinde de etkili oldu. Hücum futbolunu seven teknik adamlar ile savunma ağırlıklı oyun anlayışını benimseyen hocalar arasında gidip gelen Trabzonspor, istikrarlı bir oyun planı oluşturmakta zorlandı. Forvet oyuncularının üzerindeki baskı da büyük bir sorun olarak ortaya çıktı. Takımın gol yollarındaki sıkıntıları nedeniyle forvetler, büyük beklentilerle sahaya çıkıyor, ancak beklenen performansı gösteremediklerinde hem teknik ekip hem de taraftarlar tarafından yoğun eleştirilere maruz kalıyor

Kalıcı hücum hattı için planlı yatırım

Elindeki golcüleri tutmakta zorlanan Trabzonspor’un kalıcı bir golcü problemini çözebilmesi için altyapıya daha fazla yatırım yapması gerektiği de sıkça dile getiriliyor. Bu oyuncuların A takıma kazandırılması sürecinde daha fazla sabır ve planlı bir çalışma gerektiriyor. Bordo-mavili kulübün, gol yollarında yaşadığı sıkıntıların kalıcı bir çözüm bulması için sadece transfer hamlelerine değil, altyapıya yapılacak yatırımlara, genç oyuncuların gelişimine ve uzun vadeli bir planlamaya ihtiyaç duyduğu görülüyor. Gol yollarındaki bu sorunun çözüme kavuşması, Trabzonspor’un eski güçlü günlerine dönmesi açısından büyük bir adım olarak benimseniyor.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri