Trabzonspor'da Güneş'in büyük sıkıntısı! Yeni isimler...

Trabzonspor'da yaşanan sakatlıklar Teknik Direktör Şenol Güneş'i arayışa itti. Güneş'in daha önce 11'de şans bulamayan isimlere görev vermesi bekleniyor.

Trendyol Süper Lig'de uzun süren galibiyet hasretine son veren Trabzonspor, kritik bir galibiyete ima atsa da saha dışında önemli sorunlarla boğuşuyor. Takımda art arda yaşanan sakatlıklar, bordo-mavili ekibi sıkıntıya soktu.

Enis Destan, Savic, Batagov, Umut Bozok, Cihan Çanak, Serkan Asan, Hüseyin Türkmen, Ozan Tufan ve son olarak da savunmanın kilit isimlerinden Denswil'in sakatlıkları, teknik direktör Şenol Güneş'i derin bir düşünceye sevk etti.

Sakatlıklar oyun planını zorlaştırıyor

Takım da birbirini takip eden sakatlıklarla sarsılması, Şenol Güneş'in oyun kurgusu ve savunma planlarını ciddi şekilde etkiliyor.

Kritik haftalarda kadro derinliğinin ortaya çıkması, taktiksel anlamda Güneş'in kolunu bağlıyor. Özellikle savunma hattında yaşanan bu eksiklikler, Trabzonspor'un defansif zaaflarını gün yüzüne çıkarırken, teknik patron Şenol Güneş, oyun planında zorunlu değişiklikler yapmayı planlıyor.

Güneş'in, mevcut oyuncularla takımı yeniden toparlayıp bu sıkıntılı sürecin aşılması için farklı çözüm yolları üzerinde büyük çaba gösterdiği öğrenildi. Özellikle savunma bölgesindeki zaafiyetler sonrası yaşanan sakatlıklar, Trabzonspor'un ligdeki durumunu olumsuz yönde etkilememesi için tecrübeli teknik adam farklı planlar üzerinde duruyor.

Farklı rotasyonlar üzerinde çalışıyor

Şenol Güneş, kadroda yapılacak muhtemel rotasyonların takım üzerinde nasıl bir sonuç vereceği noktasında çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle savunma kurgusunun, takımının genel oyun sisteminde nasıl yer alacağı konusunda titiz bir çalışma yürütüyor. Taraftarlar, deneyimli teknik adamın bu zorlu sürecin nasıl yönetileceğini merakla bekliyor.

Yeni isimlere fırsat geliyor

Takımdaki sakatlıkların artmasıyla birlikte Güneş, fazla fırsat bulamayan oyuncularına şans verecek. Takımdaki dinamizmi ve rekabeti arttırmayı hedefleyen tecrübeli teknik adam savunma zaafiyetlerini ortadan kaldırmak için orta sahayı kalabalıklaştırarak rakiplerin hücum yollarını kesme düşüncesi alternatifler arasında yer alıyor.

Motivasyon desteği

Geldiği günden beri takımın moral değerlerini yukarı çekmek için büyük bir gayret gösteren Güneş, Özellikle, Uğurcan Çakır, Visca, Nwakaeme ve Okay gibi oyuncuların takıma liderlik yapması konusunda daha fazla inisiyatif almalarını isteyen tecrübeli çalıştırıcı takımın moralini yüksek tutmalarını istiyor.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri