Trabzonspor'da Güneş'le zirve hesabı! Hem saha içinde hem de saha dışında...

Trabzonspor, Şenol Güneş yönetiminde zirve yarışına dahil olmanın planlarını yaparken, son maçlardaki hakem hataları geçmiş dönemleri akıllara getirdi.

Trabzonspor'un efsanevi ismi Şenol Güneş, futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerinde bordo-mavili kulübe damga vurmaya devam ediyor. Beşinci kez takımın başına geçen Güneş, Trabzonspor'u yeniden zirveye taşımak için çalışmalarını sürdürüyor.

Teknik direktör olarak Trabzonspor’da 1987-88, 1992-96, 2004-2005 ve 2009-2013 sezonlarında görev alan Şenol Güneş, her döneminde takımını üst sıralara taşıyarak adından söz ettirdi. Ertuğrul Doğan başkanlığındaki Trabzonspor’da tekrar göreve gelen tecrübeli çalıştırıcı, bu sezon da zorlu bir dönemde takımın başına geçti.

Güneş, yalnızca saha içindeki başarılarıyla değil, kulübün sosyal faaliyetlerinde de etkin rol oynayarak camiayı birleştiren bir figür oldu. Her zor dönemde sorumluluk alan teknik adam, şimdi de takımı tekrar şampiyonluk yarışına sokmak için kadro üzerinde titizlikle çalışıyor.

Zorlu Süreçlerde Takımı Zirveye Taşıdı

Şenol Güneş, Trabzonspor'u zor dönemlerde devralıp zirveye taşıyan bir teknik direktör olarak dikkat çekiyor. İlk kez 1988 yılında Boluspor karşısında alınan 3-0’lık galibiyetle takımın başında sahaya çıkan Güneş, 7. sırada aldığı Trabzonspor’u sezon sonunda 5. sırada bitirdi. 1989-90 sezonunda lig başlamadan istifa eden Güneş, ikinci dönemi 1993-94 sezonunda başladı ve bu süreçte Trabzonspor’u 3. sıraya taşıdı. 1994-95 ve 1995-96 sezonlarında ise Güneş, bordo-mavili takımı üst üste şampiyonluk yarışına soktu. Ancak iki sezon da Trabzonspor, şampiyonluğu son haftalarda Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye kaptırdı.

Trabzonspor ile Şenol Güneş'in yolların 30 Ocak 2005'de üçünçü kez yeniden kesişti. Her sıkıştığında bordo-mavili kulübün efsane ismine başvuran Karadeniz ekibi, 2004-2005 sezonunda 40 puan ile 3. sırada aldığı takımı 77 puanla 2. sıraya taşıdı. 80 puanla ile Fenerbahçe zirvede yer aldı. 2005-2006 sezonunda ise Güneş, 7 maç kaldığı takımın başında istifa ederek ayrıldı.

Tarihi 2010-2011 Sezonu

Şenol Güneş, 2009 yılında dördüncü kez Trabzonspor’un başına geçti ve takımını 5. sıraya taşıdı. Ancak Güneş’in Trabzonspor’daki en çok hatırlanan dönemi, 2010-2011 sezonu oldu. Bordo-mavililer o sezonda Fenerbahçe ile aynı puanda ligi tamamdı. 82 puan alan Trabzonspor, o sezon yaşanan şike skandalları, Trabzonspor camiası ve Güneş için tarihi bir dönüm noktası oldu. UEFA , Süper Lig Şampiyonu olarak Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligine davet etti.

Hakem Hataları ve Lobi Gücü Eksikliği önceki dönemleri akıllara getirdi

Trabzonspor’da görev yaptığı tüm dönemlerde Şenol Güneş, hakem hataları ve lobi gücünün eksikliğinden dolayı sık sık zorluklar yaşadı. Özellikle 2010-2011 sezonunda yaşanan tartışmalı hakem kararları, şampiyonluk mücadelesinde Trabzonspor’un aleyhine olmuştu. İstanbul takımlarına kıyasla Trabzonspor’un federasyon ve hakemler üzerinde daha az etkili olduğunu birçok kez dile getirildi.

Şenol Güneş, beşinci kez göreve geldiği bu dönemde de hem saha içi hem de saha dışı etkenlerle mücadele ederek Trabzonspor'u yeniden şampiyonluk yarışında görmek için çalışmaya devam ediyor.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri