Trabzonspor'da kaptan Uğurcan Çakır kalesinde güven veriyor

Trabzonspor takım kaptanı Uğurcan Çakır, kalesinde güven veriyor. Trendyol Süper Lig'de bu sezon üç resmi maçta kalesini gole kapatan milli kaleci, teknik direktör Şenol Güneş'in en çok güvendiği isimlerden biri.

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında sahasında Konyaspor'u konuk edecek olan Trabzonspor'un takım kaptanı Uğurcan Çakır, ortaya koyduğu performansla güven veriyor. Bu sezon ligde oynanan beş müsabakanın üçünde kalesini gole kapatan başarılı eldiven kalesinde 3 gol gördü.

İstatistikleri göz kamaştırıyor

Bu sezon ligde forma giydiği 5 maçta 450 dakikada sahada kalan oyuncu 27 isabetli şutun 24'de etkili performans ortaya koydu. Maç başına kurtarışta yüzde 89'luk başarı gösteren Çakır, ceza sahası içinden atılan şutlardın 13'nde , ceza sahası dışından atılan şutların ise 11'nde etkili oldu. 1'de penaltı kurtaran milli eldiven, takım performansının üzerinde etkili bir oyun sergiledi.

Takımı ligin en az gol yiyen üç takımından biri

Trabzonspor'un kalesini koruyan Uğurcan Çakır, kalesinde gördüğü üç golle de Trendyol Süper Lig'in en az gol yiyen üç takımında bir olmasını sağladı. Samsunspor ve Göztepe'de kalelerinde 3 gol görerek Trabzonspor ile birlikte ligin en az gol yiyen takımları oldu,

Güneş, güvenini her fırsatta dile getiriyor

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takım kaptanı ve kalecisi Uğurcan Çakır'a olan güvenini ona fırsatta dile getiriyor. Deneyimli teknik adam, Uğurcan'ın hem saha içinde hem de saha dışında gösterdiği büyük özveriden memnun. Uğurcan'ın, savunmaya yaptığı katkı ve kritik anlarda yaptığı kurtarışlarla takımı en güvenilir isimlerinden biri olduğunu vurguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzonspor Haberleri