Trabzonspor’dan orta sahaya dev hamle: Josh Brownhill

Trabzonspor, Burnley forması giyen İngiliz orta saha oyuncusu Josh Brownhill’i devre arasında kadrosuna katmayı hedefliyor.

Trabzonspor, orta sahasını güçlendirmek için transfer çalışmalarına devam ediyor. Yaz transfer döneminde İngiltere Premier Lig takımlarından Burnley’de forma giyen Josh Brownhill için girişimlerde bulunan bordo-mavililer, bu transferi gerçekleştirememişti.

Championship'e düşen Burnley, 28 yaşındaki yıldız futbolcunun sözleşmesini uzatmak istese de Brownhill bu teklifi geri çevirdi ve kulüpten ayrılma isteğini dile getirdi.

Josh Brownhill'in Pozisyonu ve Oyun Tarzı

1.79 boyundaki İngiliz orta saha oyuncusu, hem 6 hem de 8 numara pozisyonlarında görev yapabiliyor. İki yönlü oyunuyla dikkat çeken Brownhill, defansif katkıları kadar hücumda da etkili olabiliyor.

Kariyerinde Britanya dışına çıkmamış olan tecrübeli futbolcu, yeni bir maceraya atılmak istiyor. Trabzonspor’un devre arası transfer döneminde bir kez daha girişimde bulunması bekleniyor.

Josh Brownhill Kariyerine Manchester United’da Başladı

Josh Brownhill, futbol kariyerine Manchester United altyapısında başladı. 2012 yılında efsane teknik direktör Alex Ferguson döneminde altyapıda yer alan Brownhill, daha sonra Preston North End’e transfer oldu.

Burnley'deki etkileyici performansıyla dikkat çeken oyuncu, şu ana kadar takımının formasını 9 maçta giydi ve 4 gol, 1 asistlik katkı sağladı. Bu 9 maçın tamamında 90 dakika sahada kalan Brownhill, fiziksel dayanıklılığıyla da göz dolduruyor.

Burnley'de Kaptanlık Görevini Üstleniyor

Josh Brownhill, Burnley’de sadece başarılı performansıyla değil, liderlik özellikleriyle de öne çıkıyor. Takımın kaptanlık görevini üstlenen oyuncu, taraftarlar arasında büyük bir sevgiyle karşılanıyor.

Burnley’nin kaptanı olarak takımını her maçta motive eden Brownhill, saha içindeki liderlik vasıflarıyla biliniyor.

Josh Brownhill'in Kariyerindeki Dönüm Noktaları

Kariyeri boyunca dört farklı takımda forma giyen Brownhill, istikrarı ve disiplinli yapısıyla dikkat çekiyor.

Bristol City'de 161 maçta görev yapan futbolcu, son dört sezondur Burnley formasıyla 167 maçta yer aldı. Brownhill, bu süre zarfında takımına 18 gol ve 18 asistlik önemli katkılarda bulundu.

Brownhill’in Piyasa Değeri

Piyasa değeri 13 milyon euro olarak belirlenen Josh Brownhill, Burnley formasıyla toplamda 177 resmi maça çıktı.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri