Trabzonspor'un prensipte anlaştığı Hyun-seok Hong kimdir? İşte kariyerine dair merak edilenler

Trabzonspor'un prensip anlaşmasına vardığı Hyun-seok Hong'un kariyeri araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, Gent forması giyen Güney Koreli 10 numara Hyun-seok Hong'un transferin son aşamaya geldi. Oyuncunun kısa süre içinde Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Trabzonspor'un imza aşamasına getirdiği Hyun-seok Hong'un kariyeri, Trabzonsporlu taraftarlar ve sporseverler tarafından araştırılıyor.

İşte Hyun-seok Hong ile ilgili merak edilenler...

Hyun-seok Hong kimdir?

1999 doğumlu Hong Hyun-seok, Güney Kore futbolunun parlak yeteneklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Jupiler Pro League kulübü Gent ve Güney Kore milli takımında hücum orta saha oyuncusu olarak görev yapan Hong, kariyerinde hızla yükselerek Avrupa futbolunda kendine sağlam bir yer edindi.

Kariyeri

Hong Hyun-seok'un Avrupa yolculuğu Ocak 2018'de Ulsan Hyundai'nin genç takımından Alman ekibi SpVgg Unterhaching'e transfer olmasıyla başladı. Burada profesyonel kariyerine ilk adımını 27 Şubat 2019'da 3. Liga'da VfR Aalen'e karşı oynanan maçta attı. Maçın 84. dakikasında oyuna giren Hong, böylece Avrupa futbolunda sahne almaya başladı.

Almanya macerasının ardından Avusturya'ya yönelen Hong, Juniors OÖ takımında kiralık olarak forma giydi. Avusturya Bundesliga'da LASK formasıyla bir sezon geçirdikten sonra, Ağustos 2022'de Belçika Pro Ligi ekibi Gent'e transfer oldu. Bu transfer, Gent'in tarihinde forma giyen ilk Koreli oyuncu olarak Hong'u öne çıkardı.

Hong, Gent'e transfer olduktan hemen sonra takımın ilk 11'inde kendine yer buldu. 12 Ağustos 2022'de Oostende deplasmanında çıktığı ilk maçta muhteşem bir röveşata golü atarak takımının 3-1'lik galibiyetinde önemli rol oynadı. Bu performansı, Hong'un Avrupa futbolundaki potansiyelini gözler önüne serdi.

Uluslararası Kariyer

Hong Hyun-seok, 2014 yılında Çin'in Nanjing kentinde düzenlenen Yaz Gençlik Olimpiyatları'nda Güney Kore'nin 15 yaş altı erkek futbol turnuvasında yer aldı. Dört maçın hepsinde ilk 11'de oynayan Hong, turnuvada gümüş madalya kazanan takımın önemli bir parçası oldu. Bu başarı, onun uluslararası arenadaki kariyerinin başlangıcını simgeledi.

İstatistikleri

Hong Hyun-seok, bugüne kadar çeşitli liglerde toplam 202 maçta forma giydi ve 19 gol kaydetti. Gent formasıyla çıktığı 67 maçta 11 gol atan Hong, kariyerinde yükselişini sürdürüyor. UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde de Gent adına önemli katkılar sağlayan Hong, Avrupa sahnesinde kendini kanıtlamaya devam ediyor.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri