Trabzonspor'un maçını yönetecek hakem ile Türk takımlarının yüzü gülmüyor!

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu rakibi Rapid Wien ile oynayacağı karşılaşmanın hakemi ile ilgili ilginç bir istatistik ortaya çıktı.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Slovak temsilcisi Ruzomberok'u eleyerek 3. ön eleme turunda Avusturya ekibi Rapid Wien ile eşleşti. İki takım arasındaki ilk maç, 8 Ağustos Perşembe günü Trabzon'daki Papara Park'ta oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak.

Maçın Hakem Kadrosu Belli Oldu

UEFA, Trabzonspor ile Rapid Wien arasındaki mücadelenin hakem kadrosunu açıkladı. Karşılaşmayı Estonyalı hakem Kristo Tohver yönetecek. Tohver'in yardımcılıklarını Estonyalı Gümüş Koiv ve Sten Klaasen yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise yine Estonyalı Kevin Koivaja olacak. VAR sisteminde Fransız hakem Benoît Millot görev alacak ve yardımcılığını Jérémie Pignard yapacak.

Türk Takımlarının Hakemle Şansı Yaver Gitmiyor

Estonyalı hakem Kristo Tohver ile ilgili dikkat çekici bir istatistik ortaya çıktı. Tohver, daha önce 3 Türk takımının Avrupa kupalarındaki maçlarını yönetti ve bu takımların hiçbiri galibiyet elde edemedi. Ancak Tohver'in Dünya Kupası elemelerinde yönettiği bir Türkiye A Milli Takım maçında milliler galibiyetle ayrıldı. Tohver, 2019 yılında Beşiktaş’ın Slovan Bratislava’ya 4-2 yenildiği Avrupa Ligi maçını, 2021 yılında Türkiye A Milli Takımı’nın 3-0 kazandığı Dünya Kupası eleme maçını ve 2023 yılında Başakşehir’in Gent ile 1-1 berabere kaldığı Konferans Ligi son 16 turu maçını yönetti.

Trabzonspor, Rapid Wien karşısında avantajlı bir skor elde ederek rövanş maçına rahat çıkmayı hedefliyor. Rövanş maçı, 15 Ağustos'ta Avusturya'da oynanacak. Bordo-mavililer, Avrupa'da başarılarına bir yenisini eklemek için sahaya çıkacak.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Trabzonspor Haberleri