2011 yılında 66 gazeteci öldü

Gazetecilerin korkmadan ve devlet baskısı olmadan çalışabilmelerinin siyasetçilerin görevi olduğunu kaydeden Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjörn Jagland, medya kurumlarının da ekonomik çıkar için hükümetler üzerinde nüfuzlarını kullanmaması gerektiği

Gazetecilerin korkmadan ve devlet baskısı olmadan çalışabilmelerinin siyasetçilerin görevi olduğunu kaydeden Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjörn Jagland, medya kurumlarının da ekonomik çıkar için hükümetler üzerinde nüfuzlarını kullanmaması gerektiğini belirtti.
 
2011 YILINDA 66 GAZETECİ ÖLDÜ

2011 yılında en az 66 gazetecinin öldürüldüğünü belirten Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün Almanya Yönetim Kurulu Sözcüsü Michael Rediske, özellikle Rusya, Pakistan, Meksika ve Honduras gibi ülkelerde çok sayıda gazetecinin hayatını kaybettiğine dikkat çekiyor.
 
Rediske, Arap dünyasında basının durumunun ise ülkeden ülkeye değiştiğini ifade ediyor.
 
Tunus'un genel olarak riskli olmadığını, Suriye'deki durumun ise birkaç yıl önce Irak'ta olduğu kadar tehlikeli hale geldiğini belirten Rediske sözlerini şöyle sürdürüyor: "Arap Baharı, birçok krizin patlak vermesine neden oldu. Gazetecilerin yerinde olup haber yapmaları gerek.

Ancak özellikle hükümetler, basının görev yapmasını engelliyor. Suriye'de çok sayıda gazeteci çatışmalarda hayatını kaybetti. Bir süre önce büyük umut veren Mısır ise, şimdi basın özgürlüğü konusunda geriledi, zira askeri yönetim yeni sıkıyönetim yasaları çıkardı ve basın özgürlüğünü yine kısıtladı."

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri