Bilecik İl Genel Meclisi Kasım ayı 18'inci birleşiminde tek gündem maddesi görüşüldü.
Bilecik İl Genel Meclisi Toplantı salonundaki birleşim, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım başkanlığında yapıldı. İl Özel İdaresi 2016 Mali Yılı taslak bütçesinde teklif edilen Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen rapor görüşüldü. Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünün 2016 yılı bütçe ödeneğinin 1 milyon 368 bin 500 TL olarak komisyonca uygun görüldüğü belirtildi. Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Ertuğrul Torun, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü bütçesi altında bulunan 750 bin TL'lik ödeneğin de tarımsal hizmetlerde kullanılmak üzere ayrıldığını söyledi.
Torun'un açıklamasının ardından Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız, söz alarak, tarıma ayrılan bu payın çok düşük olduğunu belirtti. Tarım ili olan Bilecik'te tarıma verilen her türlü desteğin herkesi ilgilendirdiğini aktaran Yıldız, "İhtiyaçlar sınırsız, bunları karşılayabilme imkanlarının sınırlı olduğunun farkındayım. Ama ben buraya Hakkari'den gelmiştim. Hakkari'de 3,3 trilyon gibi özel idareden pay alarak bazı projeler yapmıştık. Tabi burada bunu sağlamanızın imkansız olduğunu biliyorum. Bunun bilincindeyim. Ama tarıma ayrılan bu payın da çok düşük olduğunu düşünüyorum. Çünkü ilimiz bir tarım şehri. Tarıma verilen destek hepimizi ilgilendiriyor. Çünkü hepimiz aynı anda üreticiyiz ve aynı anda mutlaka tüketiciyiz. Yaşamak için yemek, yemek için yaşamak gerekir. Neticede her türlü pozisyonda da gıda tüketimi söz konusudur ve ilimiz üretim çeşidi çok olan, potansiyeli olan bir il. Dolayısıyla alternatiflere yönelmeye çalışıyoruz. Özellikle de buğday üretiminde çok çeşit var. Bu çeşidi azaltmak istiyoruz. Daha kaliteli ve sertifikalı tohumu ilimize yaygınlaştırıp çeşit sayısını azaltarak daha iyi fiyat etmesini sağlamak istiyoruz."
Hacı Dursun Yıldız'ın ardından söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, doğu bölgelerinde tarıma ayrılan ödeneklerin devlet politikası olduğunu söyleyerek, "Ben de Siirt'te görev yaptım. Güneydoğu'da özel idarelere özel paralar geliyor. Kendi bütçesinin dışında. Nüfusları fazla olduğu için bütçeleri de bizden fazla. Oraların pozitif kayırmacılığı oluyor. Çünkü az gelişmiş bölgeler daha fazla ödenek gidiyor. Doğu ve Güneydoğu'da harcadığımız ödenekler tarıma harcamak devlet politikası. Çünkü köylüyü yerinden kımıldatmak istemiyorlar" ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından meclis üyeleri tarafından komisyon raporu kabul edildi.