Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Olağan Meclis Toplantısı, Düzce Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
DTSO Meclis Toplantısı'ndan önce Meclis Üyeleri, Düzce Teknopark ve Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan ziyaretin ardından DTSO Olağan Meclis Toplantısı'na geçildi. Senato Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. İdris Şahin, Üniversitemiz Genel Sekreteri Hasan Sadi Ateş ve DTSO Meclis Üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren DTSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, toplantının hayırlar getirmesini dileyerek sözlerine başladı. Düzce Üniversitesi'ni çok donanımlı bir üniversite olarak nitelendiren Ertan Taşlı, "Gerçekten çok donanımlı bir Üniversiteye sahip olduğumuzu, iyi akademisyenlerimizin bu işin içinde olduğunu, Rektörümüzün de çok mükemmel olduğunu gördük. Üniversitemizin hem iş dünyamıza hem Düzce'mize katacağı katma değerleri düşünürsek üniversitesiz bir Düzce'nin olmayacağı ortadadır. Bundan sonraki süreçte DTSO Meclisi Düzce Üniversitesi'nin bir adım yanındadır" dedi.
ÜNİVERSİTE-DTSO İŞBİRLİĞİ
Ertan Taşlı'nın ardından söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Üniversitede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Üniversite-TSO iş birliğinin ana gündem maddelerinden biri olduğunu söyledi. Bilimsel olan her şeyin devamlılığı olduğunu vurgulayan Fahri Çakır, organize sanayilerin yüksek teknolojiye sahip olması gerektiğini ifade ettiği konuşmasını, Üniversitemizden bu konuda faydalanmak istediklerini belirterek sonlandırdı.
Açılış konuşmalarından sonra toplantı gündem maddelerine geçildi. Oda faaliyetleri hakkında Meclis Üyelerine bilgiler verilmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversite ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
HEDEF 40 BİN ÖĞRENCİ
Üniversitede eğitim gören Düzceli öğrenci oranının çok az olduğunu belirterek sözlerine başlayan Rektör Nigar Demircan Çakar, "Yerelleşmek isteyen bir Üniversite değiliz. Yerelleştiğimiz zaman Düzce'nin bizden beklentilerini karşılayamayabiliriz. Hem Düzce'nin öğrencisine hitap etmek istiyoruz hem de Düzce'ye değer katacak, dışarıdan gelecek öğrencilere kucak açmak istiyoruz" dedi.
Üniversitemizin lisans-ön lisans dengesini yakaladığını söyleyen Rektör Çakar, öncelikli hedefin ilk 50 binden nitelikli öğrenci çekmek olduğunu sözlerine ekledi. Üniversitenin 2019-2020 yıllarında 40 bin öğrenci sayısına ulaşacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, "Büyümeyi kendimiz planlamayacağız. Şehir desteklemezse üniversite büyüyemez. Büyümeye şehirle birlikte karar vereceğiz" şeklinde konuştu.
Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitemiz 2015-2019 Stratejik Planı'na göre çevre teknolojileri ve sağlık alanında büyümeyi hedefledikleri ifade etti. Üniversitenin bütçesiyle ilgili bilgiler de veren Rektör, bütçede kadrolu ve taşeron personel ödemeleri, elektrik, doğalgaz gibi ödeme kalemleri olduğunu belirterek, bütçede en önemi noktanın iyi bir oranda yatırım bütçesi alabilmek olduğunu söyledi.
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YAŞITLARI ARASINDA BİRİNCİ
Üniversitenin akademik başarılarından da bahseden Rektör Çakar, 2014 yılındaki bir sıralamaya göre Üniversitemizin 30 bin üniversite arasında 1720. sırada olduğunu, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında birinci olduğunu, öğretim üyesi başına düşen yayın sıralamasında altıncı olduğunu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın verilerine göre dört yıldır en girişimci üniversiteler arasında ilk 50 içinde olduğunu sözlerine ekledi.
Üniversitenin sanayi işbirliği faaliyetleri alanında yaptığı proje ve çalışmalardan örnekler veren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, devam eden yatırımlar, yeni yatırım talepleri, Düzce için yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirerek, Düzce'ye ait benlik bilinci oluşturmak istediklerini vurguladı.
Üniversite ile DTSO arasında yapılacak işbirlikleriyle ilgili düşüncelerin de paylaşıldığı toplantı, DTSO adına Rektöre çiçek ve hediye takdim edilmesinin ardından tamamlandı.
DTSO Olağan Meclis Toplantısı'nın bitiminden sonra, Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Garnizon Komutanı Jandarma Albay Bilal Güvenir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Barosu Başkanı Av. Ali Dilber, Düzce İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, DTSO Başkanı ve Meclis Üyelerine yemek ikramında bulunuldu.
Verilen yemeğin sonrasında Rektörlük Çalıştay Salonu'nda, Düzceli sanayici ve iş adamlarının karşılaştığı sorunlar, çözüm önerileri, işbirliği çalışmalarının konuşulduğu, karşılıklı görüş alış verişinde bulunulduğu bir toplantı gerçekleştirildi. Sohbet havasında geçen toplantının ardından program sona erdi.