ORGANİZE suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı'nın yeğeni Adem Çakıcı ve 17 adamı hakkında 'Çıkar amaçlı örgüt kurmak ve yönetmek, nitelikli yağma, silahla yaralama' gibi suçlardan 130 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle, İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya başlandı.
Mahkeme heyeti, aralarında Alaattin Çakıcı'nın eski damadı Hacı Yıldız'ın da bulunduğu sanıklardan 4'ünü tahliye etti.
Antalya polisi, Adem Çakıcı liderliğinde oluşturulduğu iddia edilen suç örgütüne yönelik olarak, geçen ocak ayında İstanbul, İzmir, Adapazarı ve Bursa'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi. Aralarında, Alattin Çakıcı'nın eski damadı Hacı Yıldız ve maliye kontrolörünün de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 9'u tutuklandı, Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Doç. Dr. Memduh Nurettin Sertçelik ile 8 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İddianamede, 23 yaşındaki Adem Çakıcı'nın kurulduğu belirtilen suç örgütünün eylemleri ayrıntılı şekilde anlatıldı. Adem Çakıcı ve adamlarının Antalya Atatürk Parkı'ndaki Istakoz Restoran'a, Trabzonspor'da başkan adayı olan Hacı Yıldız ile zorla el koydukları belirtildi. Çakıcı'nın adamlarından olduğu belirtilen Mahmut Çetin'in Istakoz Restoran'a icra işlemi için gelen avukat Mehmet Doğan'ı silahla yaralaması da iddianamede yer aldı. Savcı, Adem Çakıcı için 'çıkar amaçlı örgüt kurmak ve yönetmek', 'nitelikli yağma', 'silahla yaralama' gibi suçlardan 130 yıl 10 aya kadar hapis cezası istedi.
SORUNLARI ZOR KULLANARAK ÇÖZMÜŞLER
Adem Çakıcı'nın, Antalya'daki Quin Elizabeth Otel'in SPA merkezini çalıştıran Erkan Yeşil ile otel yetkilileri arasında çıkan anlaşmazlığı 'örgütün korkutucu manevi gücünü kullanarak' Erkan Yeşil ve ortakları lehine çözdüğü ve bu olaydan dolayı otel yöneticilerinden 33 bin Euro'luk çek aldığı kaydedildi. Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Doç. Dr. Memduh Nurettin Sertçelik'in, Soyut Holding yöneticileriyle aralarındaki problemi çözmesi için cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı'nın arkadaşı Murat Yücel'den yardım istediği, Yücel'in de konuyu Adem Çakıcı'nın başında olduğu örgütün yöneticilerinden Kamil Engin Taksu'ya ilettiği belirtildi. Adem Çakıcı'nın adamlarırnın Soyut Holding'e ait bir işyerini kurşunladığı, bu olay nedeniyle alınan paraların örgüt içinde anlaşmazlığa neden olduğu kaydedildi.
130 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya tutuklu olan Adem Çakıcı, Hacı Yıldız, Mustafa Kocaman, Mustafa Çağrı Sarı, Mehmet Salih Hantal, Kamil Engin Taksu, Koray Şengül, Cem Akarsu, Mahmut Çetin ile tutuksuz yargılanan sanıkların bazıları ve avukatları katıldı. Adem Çakıcı'nın 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek', 6 kez 'nitelikli yağma', 'silahlı tehdit', 'kamu görevlisini yaralama', 'hakaret', 'resmi belgede sahtecilik' gibi suçlardan 73 yıl'dan 130 yıl 10 aya kadar, Doç. Dr. Memduh Nurettin Sertçelik'in suç örgütünün hiyerarşik yapısına dahil olmaksızın bilerek ve isteyerek örgüte yardım etmek, azmettirici olarak güvenliğin tehlikeye sokulması ve tehdit suçlarından 11 yıla kadar, Trabzonspor Kulübü'nde başkan adayı olan Hacı Yıldız'ın da suç örgütüne üye olmak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarının yanı sıra 2 kişinin çeklerine el konulması olayı nedeniyle, 2 kez 'nitelikli yağma' suçundan toplam 35 yıla kadar, diğer sanıklar hakkında da 10 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası istendi.
4 TAHLİYE
Duruşmada suçsuz olduğunu öne süren Adem Çakıcı, Ben kimseyi gönderip tehdit etmedim. Bunların hepsi iftira dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti yargılama sonunda, tutuklu sanıklardan Hacı Yıldız, Mehmet Salih Hatal, Mustafa Kocaman ve Mustafa Çağrı Sarı'nın tahliyesine karar verip, duruşmayı eksik evrakların tamamlanması için erteledi.
Tahliye olan Hacı Yıldız'ın avukatı Atilla Ertekin, müvekilinin olayda bir suçu olmadığını, yedi aydır boşuna cezaevinde yattığını, yargılama sonunda bunun ortaya çıkacağını öne sürdü.