Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, çocuk istismarıyla mücadele yasası ile ilgili konuştu.
Bakan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuk istismarının önlenmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgiler vererek, bunun temel bir yasa olduğunu belirtti.
"HADIM YASASI OLARAK İSİMLENDİRİLMESİNDEN RAHATSIZIM"
Medyanın bu yasayı magazinleştirmek için farklı başlık ve tanımlar kullandığını ifade eden Şahin, bunun çeşitli tartışmalara sebep olduğunu anlatarak, şöyle konuştu: ''Çocuk istismarıyla ilgili mücadele yasasının bu şekilde (hadım yasası) isimlendirilmesinden çok rahatsızım. Biz çocuk istismarıyla ilgili çocuğa yönelik her türlü istismarı önleyecek yeni bir yasal altyapının çalışmasına başladık. Bu yasanın adı 'Çocuk İstismarıyla İlgili Mücadele Yasası' olacaktır ve temeline baktığınız zaman da bu kelimenin yasanın içerisinde olmadığı temel bir yasadan bahsediyoruz. Koruyucu ve önleyici tedbirlerin olduğu, bilimsel bir yasadan bahsediyoruz.''
Söz konusu çalışmaların farklı isimlendirilmesi sonucu kamuoyunda yanlış anlaşılmalar olduğunu ve bu neden maksada ulaşılamadığını aktaran Şahin, çocuk istismarıyla mücadele için müsteşar başkanlığında bir çalışma başlatıldığını ve hukuki altyapının hızlı bir şekilde oluşturulacağını kaydetti.
Medya organları üzerindeki çeşitli yayınlar ile internet üzerindeki kimi web sitelerin de çocuklar için tehdit oluşturabileceğini kaydeden Bakan Şahin, bu alanda da yasal düzenlemeler yapılmasının gerekliliğine işaret ederek, ''Bu konuda da taslağımız oluştuğu zaman sivil toplumla ve basınla paylaşacağız. Tartışma ortamları ve onlardan gelebilecek bildirimlere göre Bakanlar Kurulu'na ve parlamentoya göndereceğiz. Şu anda yolun daha başındayız'' dedi.
KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMIYLA İLGİLİ ACİL EYLEM PLANI
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, hükümet programında kadının iş gücüne katılımına yönelik hedefler bulunduğunu hatırlatarak, istihdamdaki kadın oranını yüzde 35'e çıkarma hedefleri olduğunu söyledi.
Kadının aile içerisinde huzurlu ve mutlu yaşamasının yanı sıra sosyal ve ekonomik hayatın içerisinde birey olarak güçlenmesini istediklerini, bunun için çalışan kadının hayatını kolaylaştırmak gerektiğini dile getiren Şahin, ''Biz sosyal devlet olarak çalışan kadının yanında var olduğumuz zaman onun çocuğunun eğitimini ve bakımını kolaylaştıracak destekler, pozitif ayrımcılıklar verdiğimiz zaman, ailenin güçlenmesinde de büyük bir anahtar rolü oynayacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.
Şahin, bu konuda da acil eylem planı oluşturduklarını kaydederek, belirlenen hedeflere yönelik kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi.