İş arayan çok, işveren yok

İnternetten yapılan iş başvuruları bu yıl ocak - ağustos arasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artarken, ilan sayısı ise yüzde 35 azaldı. BAŞVURULAR ARTTI İnsan kaynakları sitesi Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, internetten yapılan iş başvu

İnternetten yapılan iş başvuruları bu yıl ocak - ağustos arasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artarken, ilan sayısı ise yüzde 35 azaldı.

BAŞVURULAR ARTTI
İnsan kaynakları sitesi Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, internetten yapılan iş başvuruları ve yayımlanan ilanlara ilişkin yaptığı açıklamada, bu yılın 8 aylık döneminde iş başvurularının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 oranında arttığını söyledi. Karşılaştırmanın aynı dönemdeki ilan sayıları için yapıldığında ise yüzde 35'lik azalma olduğununu belirten Azoz, ''Böyle bir karşılaştırma ile aslında az ilana daha çok başvuru olduğundan başvurularda 2 katı kadar artış olduğunu söyleyebiliriz'' dedi.

SAĞLIK SEKTÖRÜ REVAÇTA
Azoz, geçen ay 407 bin 556 kişinin sağlık sektörüyle ilgili iş başvurusunda bulunduğunu belirterek, bu sektörü 348 bin 726 başvuru ile tekstil sektörünün takip ettiğini söyledi.

Ağustos ayında 267 bin 725 kişinin yapı, 220 bin 111 kişinin finans-ekonomi, 218 bin 435 kişinin gıda, 176 bin 922 kişinin bilişim, 152 bin 220 kişinin otomotiv, 136 bin 189 kişinin telekom, 127 bin 770 kişinin üretim, 89 bin 770 kişin turizm sektörlerinde iş başvurunda bulunduğunu bildiren Azoz, bu yıl en az başvuru alan alanların ise film, grafik ve renk ayrım işleri, kazı yıkım hafriyat, balıkçılık, kamu ve ambulans servisleri olarak sıralandığını anlattı.

BANKACILIK DÜŞÜŞTE
Geçen yılın ilk 4 ayında en çok başvuru alan sektör olan bankacılığın, bu yıl 10. sıraya gerilemesinin önemli bir hareket olduğuna işaret eden Azoz, diğer bir dikkat çeken noktanın ise aynı dönemde 13. sırada olan telekomünikasyonun, inşaat sektörünü geride bırakarak 4. sıraya yükselmesi olduğunu söyledi. Geçen yıl 7. sırada yer alan mağazacılık sektörünün 1. sıraya yerleşmiş olmasının da önemli bir hareket olarak nitelenebileceğini belirten Azoz, şunları kaydetti: ''Durumunu koruyan sektörlere de aynı şekilde dikkat etmek gerek. İlaç, sağlık, inşaat ve otomotivin başvuru potansiyelini koruduğunu görüyoruz. İlaç ve sağlık sektörlerinin krizden diğer sektörler kadar etkilenmediğini bildiğimiz için bu, normal olarak algılanabilir. Ama otomotiv için aynı şeyi söylemek mümkün değil” dedi.

TELEKOMÜNİKASYON YÜKSELİŞTE
Azoz, “Ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerden olan otomotiv ve bağlı yan sanayi ilanlarında geçen yıl haziran ayı sonrasındaki düşüş yüzde 52'leri bulurken, pazarda ÖTV indirimiyle yaşanan hareketlilik ilanlarda da bir artış sağladı. Kriz sürecinde ortalama 165 ilan seviyesi görülen sektörde nisan ayı itibariyle ilan sayısı ortalama 268'i buldu. Öte yandan toplam ilanlardan yüzde 3 oranında pay alan telekomünikasyon sektöründe ilan artışı dikkati çekiyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri