Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy'un hazırlayıp sunduğu Suç ve Delil programı Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı son gören ve kısmi tahnit sayılabilecek işlemi uygulayan ekibin içinde yer alan Şifa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, öğrencilerine kendi bedenini bağışlayan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup Tuna ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Celbiş katıldı.
Yaklaşık 3,5 saat süren programa Prof. Dr. Osman Celbiş'in anlattıkları damgasını vurdu.
ÖZAL'IN BEYNİNE TAHNİT YAPILMADI
Programın en çarpıcı bölümlerinden biri de Turgut Özal'ın beyninin neden sağlam kaldığı konusuydu. Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz kısmi tahnit denilebilecek işlem sırasında Özal'ın beynine bu işlemin yapılmadığını açıkladı.
Cnn TÜRK'te Adli Bilimler Uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy'un hazırlayıp sunduğu Suç ve Delil programı Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı son gören ve kısmi tahnit sayılabilecek işlemi uygulayan ekibin içinde yer alan Şifa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, öğrencilerine kendi bedenini bağışlayan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yakup Tuna ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Celbiş katıldı.
Yaklaşık 3,5 saat süren programa Prof. Dr. Osman Celbiş'in anlattıkları damgasını vurdu.
ÖZAL'IN BEYNİ PROFESÖRLERİ SUSTURDU
Bu açıklama üzerine beynin neden sağlam kaldığı üzerine tartışma başladı. Ancak programa katılan profesörler şaşkınlıklarını gizleyemedikleri bu konu hakkında net bir açıklama yapamadılar. Prof. Dr. Sevil Atasoy ise, bir biyokimya uzmanı olduğunu bilerterek yüzde 80 oranında yağ içeren miyelin tabakasının beynin sabunlaşmasını sağladığını böylelikle çürümeden koruduğunu açıkladı.
ÖZAL'DAN ALINAN ÖRNEKLER SAKLANSIN
Prof. Dr. Osman Celbiş Suç ve Delil'de çok önemli bir ayrıntıyı daha izleyicilerle paylaştı. Prof. Dr. Celbiş, Turgut Özal'dan alınan örneklerde bir şey bulunsun ya da bulunmasın bu örneklerin mutlaka saklanması gerektiğini söyledi. İleride tıptaki gelişmeler ışığında bu örneklerin yeniden çalışılmasının mümkün olacağını belirten adli tıp hocası numunelerin saklanmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi.