Parmak izi için teklif verildi

Mevcut nüfus cüzdanlarıyla yer değiştirecek olan yeni kimliklerde parmak izinin de olması için teklif verildi. Teklife göre parmak izleri yalnızca kimlikteki çipte yer alacak başka bir yerde kaydı olmayacak. Nüfus cüzdanının yerini alacak Türkiye Cumhuriy

Mevcut nüfus cüzdanlarıyla yer değiştirecek olan yeni kimliklerde parmak izinin de olması için teklif verildi. Teklife göre parmak izleri yalnızca kimlikteki çipte yer alacak başka bir yerde kaydı olmayacak.

Nüfus cüzdanının yerini alacak Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartında, kişilerin parmak biyometri verisi yer alacak. Vatan'daki habere göre parmak izi bilgileri herhangi bir şekilde saklanamayacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, “Torba kanun” olarak nitelendirilen tasarının dünkü görüşmelerinde kimlik kartında parmak izi uygulaması, yatan hastalardan katkı payı alınması, PTT'nin banka şubesi olarak hizmet vermesi gibi konuları da ele alınacak.

Yatan hastaya katkı payı

Parmak biyometri verisi kartta yer alan çip ve çipe nakledilmek üzere geçici belleğe kaydı dışında hiçbir yerde kaydedilmeyecek, bulundurulmayacak ve saklanamayacak. Parmak izi biyometri verisinin türü ve alınma yaşı yönetmelikle belirlenecek.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri