HATAY’da vatani görevini yaparken geçici olarak görevlendirildiği Hakkâri Çukurca’da şehit olan Sinoplu Bülent Yalçın’ın kısacık hayatının dönüm noktalarında hep 16’lar vardı. 16 Mayıs 1991’de doğan şehit asker, henüz 7 yaşındayken futbol oynamaya başladı. O dönem futbolda fırtınalar gibi esen Hakan Şükür’e olan hayranlığı nedeniyle Galatasaray’a gönül veren Bülent Yalçın, eğitimine devam ederken, idmanlarını da aksatmadı. Birçok amatör kulüpte top koşturduktan sonra 16 yaşında Ayancık Belediye Spor’da profesyonel futbolla tanıştı. Antrenörü, Bülent Yalçın’a yaşının 16 olması nedeniyle, 16 numaralı formayı verdi. Şehit er, 4 yıl aralıksız 16 numaralı formayla Ayancık Belediye Spor’un defansında mücadele etti.
Ronaldo’ya benziyorum
A takıma kadar yükselen Yalçın, takım arkadaşlarının da gözdesi oldu. Zaman zaman takımla birlikte şehir dışına deplasmana giden Yalçın, 16 plakalı Bursa’da gönlünü genç bir kıza kaptırdı. İlişki devam ederken, Yalçın için askerlik vakti geldi. 2012 yılı Şubat ayında askere giden Yalçın, 3 ay süren acemi eğitiminin ardından Hatay’daki topçu taburuna gönderildi. Yalçın, geçici olarak görevlendirildiği Hakkâri Çukurca’da, 16 Ekim’de saat 22.00 sıralarında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu. Takım arkadaşları, Bülent Yalçın’ın ilçede çok sevildiğini ve askere gitmeden önce bir bilgisayar şirketinde kısa süre çalıştığını söyledi. Yalçın’ın Karadeniz’in küçük bir ilçesinde yaşamasına rağmen kulağından küpesini hiç çıkarmadığını, ilginç sakal stiliyle çevresinin sempatisini topladığını anlatan takım arkadaşları, “Zaman zaman küpesiyle dalga geçiyorduk. Hatta, ‘Ronaldo’ya benziyorum değil mi? Kıskanıyorsunuz’ diyerek bize takılıyordu” dedi.
Şehit Tankçı Er Bülent Yalçın’ın (21) cenazesi dün konvoyla, Sinop’un Kefevi Mahallesi’ndeki evinin önüne götürüldü. Şehidin cenazesine sarılan, Sinop Devlet Hastanesi yemekhanesinde işçi olarak çalışan annesi Nevin Yalçın, ablası Burcu Yalçın ve pazarcılık yapan babası Murat Yalçın gözyaşlarına boğuldu. Şehidin Birinci Amatör Küme’de mücadele eden Ayancık Belediyespor’daki takım arkadaşları bayrağa sarılı tabuta 16 numaralı formayı örttü. Şehit binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen askeri törenin ardından şehitliğe defnedildi.
Binler uğurladı
HAKKÂRİ’nin Çukurca’da şehit olan Mehmetçikler binlerce kişinin katıldığı törenlerle toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Fırat Yıldırım’ın (23) Türk bayrağına sarılı cenazesi Antalya Havalimanı’ndan konvoyla Kepez’deki baba evine geldiğinde, toplananlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı attı. Şehit Yıldırım’ın tabutuna sarılan eşi Gülistan Sevgi Yıldırım, “Şehit eşi olduğum için gururluyum” diyerek, ağladı. 4 yaşındayken babasını bir trafik kazasında kaybeden Şehit Yıldırım’ın annesi Selma Yıldırım cenaze töreninin düzenlendiği Muratpaşa Camisi’ne yakınlarının kollarında girdi. Anne Yıldırım, “O köpekler unutmasın bunu. Bir karış toprak için gerekirse ben de canımı veririm” diyerek acısını haykırdı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, milletvekilleri ve il yöneticileri katıldı. Şehidin cenazesi, Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra, Uncalı Şehitler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Fevzi Algönül (26), memleketi Afyonkarahisar’ın 239’uncu şehidi oldu. Şehit Algönül için ilk tören Afyonkarahisar Askeri Havalimanı’nda düzenlendi. Buradan Sinanpaşa’daki evinin önüne götürülen cenaze, ağıtlarla karşılandı. Şehit Uzman Çavuş Fevzi Algönül ile aynı adı taşıyan dedesi Fevzi Algönül ve diğer yakınları fenalık geçirdi. Sinanpaşa Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine 5 bin kişi katıldı. Cuma namazından çıkan Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri, şehidin yakınlarına başsağlığı diledi. Şehidin teyzesi Canan Güneş, “Başınız sağolsun demekle olmuyor. Bitirin artık bu işi” dedi. Şehit Uzman Çavuş Algönül, şehitlikte toprağa verildi.