Sobalı fuhuş minibüsü

Isparta Emniyet Müdürlüğü fuhuşla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar neticesi daha önceden insan ticareti yapmak ve fuhşa aracılık etmek suçlarından sabıkalı M.D. isimli şahsın organize suç örgütü kurarak yabancı uyruklu kadınlara minibüste fuhuş yapt

Isparta Emniyet Müdürlüğü fuhuşla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar neticesi daha önceden insan ticareti yapmak ve fuhşa aracılık etmek suçlarından sabıkalı M.D. isimli şahsın organize suç örgütü kurarak yabancı uyruklu kadınlara minibüste fuhuş yaptırdığı gerekçesiyle gözaltına aldı.

Emniyet sabıkalı M.D'nin Gürcistan'dan yabancı uyruklu kadınları getirterek, Isparta ve ilçelerinden gelen müşterilere pazarladığı, fuhuş yaptırırken yakalanmamak için ev yerine fuhuş yaptırmak üzere özel dizayn edilmiş bir minibüste fuhuş yaptırdığını da belirledi. Ele geçirilen minibüste, soğuk havalarda kullanılmak üzere bir de soba kurulduğu dikkat çekti.

Son bir yıl içinde jandarma ve emniyet olmak üzere iki defa insan ticareti yapmak ve fuhuşa aracılık etmek suçlarından yakalanan M.D. bu kez Emniyetin, 'Karavan' adlı operasyonuyla yakayı ele verdi. Emniyet, Çünür ile Bozanönü köyü arasında kalan boş arazide 32 DN 369 plakalı minibüs içinde iki müşteri fuhuş yaptığı sırada suçüstü yakalandı. Suç örgütü lideri M.D. ile birlikte örgüt üyeleri K.T., M.D.' nin yeğini A.A. ve Gürcistan' dan kadınların getirilmesine organize eden M.P. adlı Gürcistan uyruklu bayan gözaltına alındı.

Şahsıların evlerinde ve kullandıkları araçlar içerisinde yapılan aramada fuhuş yapmak üzere Türkiye'ye getirildikleri anlaşılan dört Gürcistan uyruklu insan ticareti mağduru Emniyet'e getirilerek ifadeleri alındı. Öte yandan fuhuş yapılan 32 DN 369 plakalı minibüs ile müşterilerin getirildiği 32 K 0068 plakalı araca el konuldu. Minibüste yapılan incelemede fuhuş yapıldığı bildirilen özel bölmede yatak ve battaniyenin yanı sıra kurulan soba ve sobayı yakmak için kullanılan bir çuval odun bulundu.

Zührevi Hastalıkları Hastanesine gönderilen kadınlardan birinin frengi, diğerinin hepatit B hastalığı taşıdığı anlaşıldı. Gözaltına suç örgütü lideri M.D. ile birlikte üyeler K.T., M.P. ve A.A. Adliyeye sevk edildi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri