Mersin’in Silifke ilçesine Bağlı Uzuncaburç’taki tarihi kalıntılar özellikle gelin ve damatların stüdyo mekanı haline geldi.
Klasikleşen stüdyo çekimlerini değil, doğal manzarayı kullanmayı tercih ettiklerini belirten ve sırf Uzuncaburç’ta fotoğraf çektirmek için gelen Gülşah Atabaş Aksoy ve Müştü Aksoy çifti, manzaranın çok güzel olduğunu belirterek, hayatlarının en önemli gününde bu güzel manzaranın da yer almasının istediklerini söyledi.
Aksoy çifti, sadece Uzuncaburç değil, cennet cehennem ve astım mağarasında da fotoğraf çektirdiklerini belirtirken, gelecek günlere güzel birer anı olarak kalması ve klasikleşen stüdyo fotolarını istemedikleri için, çekim yaptırdıklarını kaydetti.
Mersin Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan 60 kişilik bir gurup yine tarihi güzellikleri gezme imkanı buldu. Adeta bir açık müzesini andıran Uzuncaburç’un daha bakımlı bir hale getirilmesi gerektiğini belirten öğrenciler, “Ben Kapadokya bölgesinden geliyorum, orada yeterince tanıtım olduğu için turistlerin izdiham gördüğü bir bölge ama burada da çok güzel tarihi eserler olmasına rağmen fazla tanıtım yapılmamış. Turistler burayı bilmiyor, gezdik gördük çok güzel bir yer.” dedi.
Silifke’deki ören yerlerini 2010 yılında 212 bin 834, 2011 yılında 505 bin 363, 2012 yılında ise 392 bin 948 kişi ziyaret ederken, toplam 732 bin 494 TL bilet geliri elde edildi.