Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, düzenlediği basın toplantısında göreve başladıkları günden bu güne kadar sosyal ve hizmet eksenli bir belediyecilik anlayışıyla hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.
Basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısında buluşan Başkan Genç, geçtiğimiz Mart ayı sonunda yapılan yerel seçimler sonrası göreve geldiklerini hatırlatarak "Mazbatımızı alarak göreve başladık ve o gün bu gündür yönetmekte olduğumuz ilçemizin hizmetinde olmaya gayret ediyoruz. Bu büyük ilçenin daha güzel daha yaşanabilir bir kent olması adına çalışmalara başladık ve bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Yaptığımız bu çalışmaları periyodik olarak kamu oyuyla paylaşmak, böylelikle hem kendimizi çek etmek hem de eksiğimizi aksağımızı görebilmek adına bu toplantıyı yapıyoruz. Bizim belediyecilik yönetim adına ilke edindiğimiz 5 tane temel kriter var. Birinci sırada seçimden öncede seçimden sonra da sürekli olarak ifade etiğim katılımcı belediyecilik anlayışıdır.
Bunu şekli bir formasyon olarak söylemedim. Sürekli olarak şehir adına irade beyan edenlerin sivil toplum örgütlerinin basınımızın akıl sahiplerinin, fikir sahiplerinin verdiği çok önemli fikirleri akılları, kayda değer ve saygı değer kabul ederek idaremize yansıtmak istiyoruz. Kültürel belediyecilik şehrimizin adına çok önemli. Çevreci bir belediye. Sosyal Belediyecilik. Ve hizmet eksenli bir belediyecilik anlayışı etrafında çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Şehrin imar yasasıyla ilgili görüşlerini sıralayan Başkan Genç, bu anlamda sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çekerek, "Biz bu şehirde yasalara uygun bir imar yapsak da mamur bir şehir yapamadık. Yeşiliyle meşhur olan bir şehirde özellikle merkezde ciddi manada bir yeşil problem yaşıyoruz. Yeşil sorunu yaşıyoruz. Daha dengeli, imarı daha düzenli bir şehir planlamak istiyoruz. 7 belde belediyemiz ve 85 mahallenin yeniden imarını ele alıp ona göre karar vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Kahramanmaraş Caddesi'nin trafiğe kapatılmasıyla ilgili soruya Başkan Genç, "Trafik ve otoparklar Büyükşehir Belediyemizin bünyesinde olsa da Ortahisar bünyesindeki alanlarla ilgili planlarımızı gerek sizlerle gerek büyükşehir ile paylaşıyoruz. Trabzon’da kurulan Ulaşım Koordinasyon Daire Başkanlığı’na bağlı UKOME bu konularda sorumlu. Ben il başkanıyken Volkan Canalioğlu’nu Uzunsokağı trafiğe kapattığı için tebrik ettim. İnşallah K.Maraş Caddesi'ni kapatırsın temennisinde bulunmuştum. Dolmuşların, hususi araçlarımızın, bankalarımızın olduğu bir bölge.
Ben tamam bugün kapansın demiyorum. Esnafın, şoförün, bankaların, sizlerin fikirleri de bizlere lazım. Dolmuş şoförlerimizin de mağdur olmasını tabi ki istemem fakat turizmi bu kadar ön plana çıkardığımız bir dönemde keşmekeş olmuş Maraş caddesine Trabzon’un en güzel caddesi diyemeyiz. Bu nedenle ben yine aynı fikirdeyim, Kahramanmaraş’ın bir şekilde rahatlatılması lazım" ifadelerini kullandı.
HER 4 KİŞİDEN BİRİ KAPISINA GELEN DOĞALGAZI KULLANMIYOR
Doğalgaz kullanımı konusunda yaptırımda bulunmak zorunda olduklarını ifade eden Başkan Genç, “Bir de temel vazifemiz olarak gördüğümüz ve ilgilendiğimiz husus çevreci belediyeciliktir. Şehrin belli bir semtine belli bir yatırım yapabilirsiniz, fakat şehrin hepsini ilgilendiren tüm halka hizmet edecek çevrecilik anlayışına hassasiyet göstermektir. Şu anda yüzde 50’lerdeyiz. 2017 yılında tüm Ortahisar İlçesi’nin doğalgaza kavuşmasını ümit ediyoruz. İnşallah bu iş biterse Trabzonumuz hava kirliliği probleminden kurtulmuş olacaktır.
Trabzon’da Doğalgaz çalışmaları devam ediyoruz. 27 bin civarında kullanmaya hazır olan mesken varken, 19 bin kullanan mesken vardı. Her 4 kişiden biri kapısına gelmesine rağmen doğalgaz kullanmıyor. Bunu aşmamız lazım. Belediye olarak değil bunu valilik bünyesinde Çevre Kurulu kararı olarak buna müdahale edeceğiz. Vali Bey ile karar verdik. Bir yaptırım da bulunmak zorundayız. Ben vatandaşımıza ceza keselim diyemem ama sorunu aşamıyorsak, bu sorunun çözümü noktasında gayret gösteren diğer vatandaşlarımıza saygı göstermemiz gerekiyor" diye konuştu.