Trabzonlu babanın acı hikayesi

55 yaşındaki meteoroloji mühendisi Hasan İnan, işsiz kaldığı için 4 çocuğu ve ailesinden uzaklaşınca çareyi barınma evine sığınmakta buldu.3 yıldır hizmet veren Bursa Büyükşehir Belediyesi Barınma Evi, sokaklarda yaşayan, mağdur durumda kalmış ve evi olma

55 yaşındaki meteoroloji mühendisi Hasan İnan, işsiz kaldığı için 4 çocuğu ve ailesinden uzaklaşınca çareyi barınma evine sığınmakta buldu.

3 yıldır hizmet veren Bursa Büyükşehir Belediyesi Barınma Evi, sokaklarda yaşayan, mağdur durumda kalmış ve evi olmayan vatandaşlara kucak açmaya devam ediyor. Kış mevsimi boyunca misafirlerinin giyim, gıda ve temizlik olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılayan barınma evi 2005 yılından bu yana 750 kişiyi soğuktan korudu.

"UTANCIMDAN 10 SENEDİR AİLEMİ GÖREMİYORUM"

Trabzon'un Of ilçesinden 55 yaşındaki Hasan İnan, barınma evinin kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi. Meteoroloji mühendisi İnan, "1998 yılında devlet memuruydum. Talihsiz bir olay sonucu cezaevine girdim. 2002 yılında cezaevinden çıktım fakat ailem dağıldı. Daha sonra Adalet Bakanlığı bana Bursa'da barınma evi olduğunu söyledi. 2 yıldır burada kalıyorum. Yine Adalet Bakanlığı bana iş buldu. Sivas'ta, Kahramanmaraş'ta, Eskişehir'de çalıştım. Ancak eski hükümlü olduğumuz için bize iyi gözle

bakmıyorlar. Bu sefer yaşımızı ileri olduğundan yeni bir iş de bulamıyoruz. Ben para yardımı istemiyorum. Sadece iş istiyorum" diye konuştu.

Trabzon'da bulunan ailesini 10 seneden fazladır görmediğini de anlatan İnan, "Ailem var, gidemiyorum. 4 tane çocuğum var. İşim yok. Ne yüzle gideceğim? Çocuğuma bir şey vermem lazım. Benim daha görüp tanıyamadığım torunlarım oldu. 'Dede' diye sarıldığında ben ona ne vereceğim? Çalışmayan biri olarak ailemin yanlarına gidip onları utandırmak istemem. Onları tabii ki özlüyorum. İçim yanıyor. Çocuklarımın resmine bakıp ağlıyorum. Ağlıyorum ama elde değil. Ailem beni bulmak istemiştir. Ama bulamamaları için

izimi sürekli kaybettiriyorum. Bir işim olsa görmeye giderim. Bu sefer oğlum karısından utanmaz. Karadenizli hemşehrilerimin yardımcı olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Zaman geldiğinde terminalde yatıp kalktığını da dile getiren İnan, "Jandarma da görevini yapıp bizi çıkartıyordu. Bu sefer sokakta soğukta kalıyorduk. İş bulduğum zaman çalıştım. Benim tek isteğim bana bir iş bulunması. Buraya daha çok kişi gelecektir. Kapasiteyi aştığında zaman zaman yere yatak açarak uyuduğumuz oluyor. Sokakta kalıp donmuş insan da mecbur alınacak" ifadelerini kullandı.

"SOKAKLARDA DONMAKTAN KURTULDUK"

Bu sezon 63 kişinin başvurduğu barınma evi sakinlerinden 50 yaşındaki Nejdet Koçak, 5 senedir kış aylarında barınma evinde kaldığını, diğer aylarında ise dışarılarda yatıp kalktığını belirtti. Dışarılarda yatıp kalktığı zamanlar hamallık, ayakkabı boyacılığı gibi işler yaptığını ifade eden Koçak, "Bizim için zor oluyor ama mücadele ediyoruz. Burası olmasaydı kış aylarında perişan olurduk. Kimimiz terminalde, kimimiz Devlet Hastanesi'nin bahçesinde, bazılarımız da camilerin avlusunda yatıyoruz. Üşüyorsun,

titriyorsun, karnın aç ama kimseden bir şey isteyemiyorsun. Allah herkesin yardımcısı olsun. En azından barınma evinde sabahları sıcak yemeğimizi yiyoruz. Üstümüz, başımız temizleniyor. Allah devletimizden razı olsun" açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri