TRT çalışanları radyolarını vermiyor

TRT İstanbul Radyosu binasının Birleşmiş Milletler'e (BM) verilmek istenmesi, TRT çalışanları ve TRT Radyo Sanatçılarının katılımıyla protesto edildi. Ellerindeki "Radyo evimizi vermiyoruz", "Bırak çocuklarım da görsün", "Bir tarih burada yaşıyor", "Birle

TRT İstanbul Radyosu binasının Birleşmiş Milletler'e (BM) verilmek istenmesi, TRT çalışanları ve TRT Radyo Sanatçılarının katılımıyla protesto edildi. Ellerindeki "Radyo evimizi vermiyoruz", "Bırak çocuklarım da görsün", "Bir tarih burada yaşıyor", "Birleşmiş Milletler tarihimize göz dikme" dövizleriyle bina önünde toplanan katılımcılar, "Radyoevimizi Vermiyoruz" pankartı açtı.

HAFIZASIZ YAŞANMAZ

Radyo programı şeklinde gerçekleştirilen eylemde TRT Radyo spikerleri Özlem Merter ile Saadet Baykal, katılımcılara seslendi. Hazırlanan basın açıklamasını okuyan Özlem Merter, "Adınızı unutarak yaşayabilir misiniz? Sokağınızı unutarak? Sevdiklerinizin adlarını, yüzlerini, seslerini unutarak yaşayabilir misiniz? Yaşayamazsınız. Hafızasız yaşanmaz çünkü. İşte biz hafızamızı korumak için buradayız. O hafzadaki tarihi, o tarihteki bizi korumak için" dedi. TRT Radyosu'nun tarihini anlatan Merter, "Bu kubbedeki baki kalmış hoş sedalardan birkaçını saysak, tüyleriniz diken diken olur. Hangi birini sayalım? Neyzen Tevfik'i mi, Yorgo Bacanos'u mu, onları saysak, Udi Hrant, Safiye Ayla, Münir Nurettin ne olacak? Hamiyet Yüceses, Zeki Müren, Müzeyyen Senar, Ali Ekber Çiçek, Neşet Ertaş, Muzaffer Sarısözen, Engin Ege, Şecaattin Tanyerli, Neşet Ruacan, Süheyl Denizci. Ya radyo tiyatroları, Ejder Akışık'ı mı sayalım, Alev Sezer'i mi, Tijen Par'ı mı, Macide Tanır, İstemi Betil, Müşfik Kenter, Kerim Avşar, Mümtaz Sevinç, Erol Günaydın, Korkmaz Çakar. Bütün bu isimleri, sesleri altında toplayabileceğiniz bir kubbe daha tasavvur edebiliyor musunuz?" diye konuştu.

Merter, kentlere kimliğini veren yapıların toplumun belleği olduğunu vurgulayarak, "İstanbul Radyosu da kişilikli binalardan biridir. Duyduk ki, BM radyo evimize talipmiş. Buradan BM'ye sesleniyoruz, 'Dünya Kültür Mirası Listeleri' hazırlayan BM nasıl bir kültür hazinesinin, nasıl bir kültür mirasının üzerine oturmak istediğinin farkında mı? Ha Radyoevi'ni BM Ofisi'ne çevirmişsiniz, ha Safranbolu evlerini yıkıp, yerine TOKİ konutları yapmışsınız. Biz radyo evimizi vermiyoruz, dünümüzü vermiyoruz. Çünkü yarınımız dünsüz kalsın istemiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından hep birlikte türkü söyleyen TRT çalışanları, daha sonra da BM Genel Sekreteri Ban Ki- Moon'a hazırladıkları mektubu gönderdi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri