Akyazı mı, Avni Aker mi ?

Deniz dolgusu üzerine inşa edilmek istenen ticaret,ulaşım,konaklama,spor ve turizm bölgesi,bilim insanları ve mühendislerinden vize alamıyor.    Özellikle Trabzon Jeoloji Mühendisleri odasının verdiği konferanslarda, bu projenin başka bir yerde değil ama

    Akyazı mı  ?  Avni Aker mi ?

    Deniz dolgusu üzerine inşa edilmek istenen ticaret,ulaşım,konaklama,spor ve turizm bölgesi,bilim insanları ve mühendislerinden vize alamıyor.
    Özellikle Trabzon Jeoloji Mühendisleri odasının verdiği konferanslarda, bu projenin başka bir yerde değil ama özellikle Akyazı kıyısın da sıkıntı yaratacağını belirtmeleri,
kafaları Avni Aker  ve çevresinin modern bir hale getirilmesine çeviriyor.
    Üstelik daha kısa zamanda ,daha ucuza.
                                                   *
    Bir kaç teknik analiz dışında hiç bir mühendislik çalışmasının yapılmadığı Akyazı’da,  çevreye etki raporlarının hazırlanmasının bile sadece en az 2 yıl süreceği belirtilirken,
böyle bir projeye söz konusu yerde başlanması halinde, bu projenin tamamlanması, en iyi ihtimalle 2015 yılının sonunda gerçekleşebileceği söyleniyor.
    KTÜ Mühendislik Fakültesi,İnşaat Mühendisliği Bölümü, Hidrolik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr Ömer Yüksek,öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Osman Üçüncü,Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Semih Peker’in ortak görüşünü, bilimsel ve matematiksel olarak çok fazla bilimsel çalışmaları olmasına rağmen biz, bir-iki cümleyle özetlersek ”Bu konuda sadece bir proje tanıtım dosyası hazırlanmıştır. ÇED ve uyguluma projeleri hazır değil.Bu proje konusunda çok fazla bilinmeyen var.Projeye karşı değiliz ama Akyazı sahili yanlış teşhistir ” görüşü ortaya çıkıyor.
                                                   *
    Şehrin insanının çoluk çocuğuyla denize kıyısına gitmek ve suya girmek için,üç aylığına çadır kurup serinlemek adına,şehir içinde kalan tek deniz kapısı olan Akyazı sahili,
Trabzon’a,Trabzonspor kulübüne,Akyazı Belediyesine ve Akyazı arazilerine rant olarak,mutlak bir şeyler katar muhakkak.
    Trabzonluların yüzdüğü son kale,serinlendiği,güneşlendiği,balık tuttuğu,midye çıkartıp teneke üzerinde kızarttığı,zıpkınla balığa daldığı,kenarında voleybol oynayıp,oturup mangal yapıp bir-iki gün keyif yaptığı,demli çayını yudumladığı,kendi kendine mutlu olduğu, stres attığı bir yer olarak kaldı hafızalarda Akyazı.
     Üstündeki yaya Kaldırımın kenarları ve yürüyüş pisti çöplük içerisinde olsa da !...
                                                   *    
    Akyazı için karşı cephede ki arazi ve tesis sahipleri sevinsin ama H.Avni Aker stadyumu kutsal mekanlığını bizlerden 43 yılın acı ve tatlı tüm şampiyonluk ve kupa hatıralarıyla birlikte yanına alıp gider bilesiniz…Bu egoistliğimize de unutmayarak.
    Trabzon Değirmendere’de yerinden sökülerek acilen kaldırılması gereken çimento fabrikasıyla,sanayi sitesinin hemen girişinde ki,öğrenci yurdu olarak kullanılan ,
mimarlık,doğa ve görüntü açısından, hilkat garibesi gudubet binayla ve sahipleri mağdur edilmeden boşaltılabilecek olan sanayi sitesinin koskoca alanı, doldurulmuş vaziyette hazır.Yan yana 1 değil ,5 tane stadyum yaparsınız.
    Peki, neden gider şehir içinde tek kalmış olan, bakir doğa Akyazı sahili için,katli vaciptir fermanını vermeye çalışırız bilmem !...
                                                     *    
    Bu yüzden tüm geçmişiyle H.Avni Aker stadyumu yerinde ve dış çevresiyle beraber,en   iyi şekilde restore edilmeli,bölüm bölüm de modernize edilebilir desek de, yeni bir stadyuma da asla ""hayır"" demeyiz.
    Avni Aker için düşünülen yeni proje,Trabzonspor’un İdari koordinatörü Cahit Erdem’in masasının üzerinde var.Gördüm ve inceledim.15 yıl öncesindeki düşüncelerimiz,gerçekten 
kağıt üzerinde bile harika görünüyor.
    Anlayacağınız,Avni Aker’in ne  yıkılmasına razıyım, ne de yeni bir stadyum yapılmamasına.Bence yanlış bir arazide takılı kaldık arkadaş.
    Trabzonspor kulübünün eski başkanlarından Nuri Albayrak tarafından hazırlatılan, Akyazı projesi diye adlandırılmış projeye,biz asla karşı değiliz. 
    Hazırlayanları da yürekten alkışlıyoruz. Karşı olduğumuz bu projenin Akyazı da yapılmak istenmesi,ille de yapılacaksa üst satırlarda adresi gösterdik. 
    En azından Akyazı sahilini kurtaralım,kala kala bir orası kaldı değil mi ?
    Eğer Akyazı sahili de giderse, 
    İçimizde, karamsarlık  kalır be, kar-deşşş !...
 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri