Gelecek geldi

Öğrenciye iki kritik aşamada geleceğin geldiğini, artık bir karar verme aşamasında olması gerektiğini anlatmak gereklidir. İlki sekizinci sınıfta diğeri on ikinci sınıfta. Bu iki eşikde de hem anne babaların hem de öğrencilerin danışmanlık almaları elzemd

Öğrenciye iki kritik aşamada geleceğin geldiğini, artık bir karar verme aşamasında olması gerektiğini anlatmak gereklidir. İlki sekizinci sınıfta diğeri on ikinci sınıfta. Bu iki eşikde de hem anne babaların hem de öğrencilerin danışmanlık almaları elzemdir.

Geçen hafta Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan "Mesleki Eğitim Danışma Merkezi"den Lütfiye Kul öğretmenimin daveti ile çeşitli İlköğretim okullarının 8. sınıf öğrencileri ile buluştuk. 

Türkiye'de birkaç ilde bulunan Mesleki Eğitim Danışma Merkezinden birinin de Trabzon'da olması elbette önemli ve sevindiricidir.

Trabzon'da ne kadar çok mesleki eğitim okuluna sahip olduğumuzu öğrenmenin şaşkınlığı ve keyfi içinde haftayı tamamladım.

Trabzon'da "meslek okullarının sayısı" ile "yüzde elliye ulaşan mesleki eğitim" alan öğrenci sayımız ile gurur duydum.

Trabzon Mesleki Eğitim Danışma Merkezinin sanal ortamda gerçeğe çok yakın bir de web siteleri var. Meslekler tanıtıldığı gibi, hangi okula kaç puanla öğrenci ala

alındığı, mezun olduktan sonra iş olanaklarının neler olduğu ise çok güzel açıklanıyor.

İnternetten adresi  www.mesbiltrabzon.meb.gov.tr

Veliler ve öğrenciler açısından gerçekten önemli bir hizmet.

Açılmasına katkı verdiğim "Trabzon Mesleki Eğitim Danışma Merkezi"ndeki bu gelişmelerden büyük memnuniyet duydum.

 Genel eğitim mi  (yani üniversiteye hazırlanmak mı) ya da bir mesleki eğitim mi? sorusunu soran herkesin kararını vermeden önce Trabzon Mesleki Eğitim Danışma Merkezi ile yakın ilişki de olmalarını şiddetle öneriyorum.

Lütfiye Kul öğretmenin eşliğinde yaptığımız bu bir haftalık çalışmaya " geleceğin geldiğini" öğrencilere farkettirmek istedim.

Değerli gayretleri ile mesleki eğitime katkı veren bu ekibi kutluyorum.

Bayramda yine sınıfta kaldık

Trafik kazalarının dökümü şöyle: Ölüm (138 kişi) yaralı (700'den fazla).

Bu sonuçların %98'i insan hatası.

Bu hatalar maddi ve karşılanması olanaksız manevi acılar bırakıyor. Bu sonuçları yaratan nedenlerin ortadan kaldırılmasında tek seçneğimiz eğitidir. Ayrıca caydırıcı cezalar ve denetleme de unutulmamalıdır.

Trabzon'da MOBESE (kent güvenlik sisteminin) kameralarının kaydettiği ve internete düşen görüntüler, bu da mı olur? dedirtmektedir...

Bu sonuçları hangi nedenler doğuruyor?

Kural ihlalleri ve saygısızlık kabul edilebilir hatalar olmaktan çıkarılmalıdır. İki adımlık yol olan Beşirli'den Ayasofya yol ayırımına kadar slalom (dalıp çıkma) yapan sürücüyü şaşkınlıkla izliyorum. Elde ettiği sonuç bir araç boyu öne geçmekten ibaret.

Trabzon'da trafiğin yoğun olduğu saatlerde itfaiyenin önü, Moloz kavşağı gerçekten kilit oluyor, Tanjant; ikişerden dört şeritli yol ama çoğu zaman tek şerit...

Elin adamı kedisini, köpeğini eğitiyor, biz insanımızı eğitemiyoruz.

Trabzon'da bir değil her ilçeye acil trafik eğitim parkı kazandırmak için Belediye Başkanlarımız da çaba harcamalı, kendilerini bu konuda da sorumlu saymalıdırlar.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri